Kizárták az LMBTQP-lobbista lelkészt Koreában

A Koreai Metodista Egyház kizárta magából I Donghvan lelkészt az LMBTQP-lobbi terjedésének érdekében végzett aknamunkája miatt, számolt be róla a dél-koreai Hankyoreh hírportál.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A lelkészt a homoszexualitás támogatásával és a médiainterjúk során az egyház rágalmazásával vádolták, valamint egy LMBTQP-jogi szervezet alapítása miatt is kérdőre vonták. A  neoprotestáns egyház illetékes jogi bizottsága megállapította, hogy I Donghvan megsértette az belső szabályzatot a homoszexualitás támogatása által, így kizárták onnan.

A felekezet által kiszabható legmagasabb szintű fegyelmi büntetést a deviáns lobbi támogatása miatt szabták ki. Az ítélethirdetés után a lelkész azt mondta, fellebbez az ítélet ellen és  szerinte az ítéletét már a tárgyalás előtt meghozták.

A neoprotestáns egyház tavaly októberben már eltiltotta a lelkészt az egyházi szolgálattól, amiért 2019-ben imádkozott az incshoni Queer Culture Festival látogatóiért. „Ti is Isten gyermekei vagytok” – mondta ekkor és virágokat szórt a tömegbe áldásként, amivel megsértette az egyház tanítását, amely tiltja a homoszexualitás támogatását.

A lelkész elleni fegyelmi eljárást támogató Metodista Igazságosság Koalíció tagjai arról beszéltek az ítélethirdetés után, hogy remélik, soha többé nem fordul elő még egyszer az, hogy az egyház bármelyik lelkésze megáldjon LMBTPQ embereket, és felszólították I Donghvant, hogy térjen vissza a bibliai tanokhoz.

Újabb pride fesztivált akadályoztak meg a hatóságok Koreában

Összecsaptak a rendőrök és az önkormányzati dolgozók a pride miatt Dél-Koreában

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)