Rendőrségi razziákat tartottak Moszkva buzibárjaiban

Egy nappal az után, hogy az orosz legfelsőbb bíróság betiltotta az LMBTQ-mozgalmat, sokan kaptak ízelítőt abból, ez a döntés mit jelent a gyakorlatban. Jó lenne ha ezt a példát végre követnék az állítólagos szélsőjobboldali, jobboldali európai kormányok is. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Rendőrök szállták meg Moszkva több buzibárját is a hétvégén – írja a BBC orosz forrásokra hivatkozva. Volt olyan hely, ahol azt mondták a rendőrök, hogy kábítószert keresnek. Úgy tudni, hogy senkit nem vittek el a rendőrök, ellenben mindenkit igazoltattak, aki csak ott volt.

A razziák péntek este kezdődtek, egyetlen nappal az után, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta az LMBTQP-mozgalmat. Oroszország sem tökéletes, de azt jó látni, hogy határozottan fellépnek a deviáns-propaganda ellen és betartatják a törvényeiket.

A nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját kiskorúak felé 2013-ban tiltották be, tavaly pedig kiterjesztették úgy, hogy teljes mértékben tilos ilyen tartalmat megjeleníteni. Az alkotmányt 2020-ban módosították úgy, hogy a házasságot egy férfi és egy nő között köthetőnek minősítették. Az LMBTQP embereket pedig nem engedik megjeleníteni sem könyvekben, sem filmekben.

Oroszország betiltotta az LMBTQP-mozgalmat!

A román nép nem kér az LMBTQP-lobbi befolyásából és nemet mond a többletjogok biztosítására

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)