22 késszúrás érte a George Floyd megölésével vádolt rendőrt, azt állapota azonban stabil

Gyilkossági kísérlettel vádolják John Turscakot, az arizonai Tucson szövetségi börtönének rabját, aki megtámadta Derek Chauvint, a George Floyd haláláért elítélt volt rendőrtisztet, írja a BBC. Az ügyészek szerint a volt bandatag Turscak 22-szer szúrta meg Chauvint november 24-én a börtön könyvtárában, a rendőr szerencsére túlélte a támadást és az állapota stabil.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az 52 éves férfi Black Friday napján támadta meg Chauvint, a lap szerint azért, hogy szimbolikusan kapcsolódjon a Black Lives Matterhez és a mexikói maffiához kötődő Fekete Kéz mozgalomhoz. A volt rendőr túlélte a támadást, állapota stabil.

Turscak egy hónapja fontolgatta Chauvin megtámadását, a büntetés-végrehajtási tiszteknek azt mondta, meg is ölte volna, ha nem reagálnak gyorsan. Később az FBI ügynökeinek már tagadta szándékát. Turscakot 2001-ben 30 év börtönbüntetésre ítélték, miután beismerte, hogy az FBI beépített informátoraként dolgozva bűncselekményeket hajtott végre.

Chauvin a George Floyd “meggyilkolásáért” (az azóta napvilágot látott információk szerint inkább drogtúladagolásba halt bele a néger bűnöző ) kapott több mint huszonkét éves börtönbüntetését tölti. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága múlt héten utasította el Chauvin fellebbezését, aki nem részesült tisztességes eljárásban.

Megkéselték a börtönben azt a rendőrt, akit George Floyd megölésével vádoltak

(444 nyomán Szent Korona Rádió)