Megkéselték a börtönben azt a rendőrt, akit George Floyd megölésével vádoltak

Egy arizonai szövetségi börtönben megtámadták és megkéselték a George Floyd, többszörös visszaeső bűnöző meggyilkolásáért elítélt egykori rendőrtisztet, Derek Chauvint. A börtön alkalmazottjainak életmentő intézkedéseket kellett végrehajtaniuk, Chauvint kórházba szállították.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Bántalmazták a börtönben Derek Chauvint, azt a volt minneapolisi rendőrtisztet, akit George Floyd 2020-as meggyilkolásáért ítéltek el, habár az ügyben már több olyan tény is napvilágot látott miszerint a bűnözővel drogtúladagolás végzett. A férfi állapota stabil, de kórházba kellett vinni őt   – írja a CNN az arizonai Büntetés-végrehajtási Hivatal megerősítő információira hivatkozva.

Chauvint jelenleg a közepesen szigorúként számontartott tucsoni büntetés-végrehajtási intézményben tartják fogva.  A hivatal közleményéből kiderül, hogy a börtön alkalmazottjainak életmentő intézkedéseket kellett végrehajtaniuk. A The Guardian szerint a volt rendőrt egy másik rab késelte meg, súlyos sebeket okozva ezzel.

Az ünnepelt hős Floyd pedig már a kilencvenes évektől ki-be járkált a börtönökbe

Mint ismert a rendőrség igazoltatta Floydot, miután hamis pénzzel fizetett a cigarettárért, de a férfi az intézkedésnek ellenállt és a rendőrtiszt a földre vitte, majd hosszasan térdelt rajta, az afroamerikai férfi pedig -aki kábítószer hatása alatt is volt- meghalt. Amerikában számos tüntetés volt ezután a rasszizmus ellen, ami vandalizmusba és erőszakba torkollott, Floyedot hősként állították be, pedig a férfi már 1998 óta folyamatosan börtönben volt, hol kábítószer birtoklásért és terjesztésért, hol erőszakos cselekményekért.

A legsúlyosabb talán az volt, amikor egy terhes nő hasához szorította a pisztolyát annak érdekében, hogy kirabolja. Őt ünnepli a mai napig Amerika hősként és gyilkosként a rendőröket, akik elfogták, de végül túllőttek a célon.

Kiderült: A kábítószertúladagolás ölte meg George Floydot a boncolás szerint

George Floyd családja 27 millió dolláros kártérítést kap, a jogszerűen eljáró rendőröket továbbra is vegzálják

(Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)