Gázában mindenki “megsemmisítéséről” énekelnek az izraeli gyerekek

Az izraeli közszolgálati műsorszolgáltató közzétett egy kontroverziális dalt, melyben gyerekek ígéretet tesznek arra, hogy “mindenkit megsemmisítenek” a Gázai övezetben.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az izraeli közszolgálati műsorszolgáltató közzétett egy dalt, amelyben egy csapat gyerek azt ígéri, hogy “mindenkit megsemmisítenek” Gázában.

A Barátság dal 2023 című videót a Kan News november 19-én tette közzé, és a soviniszta dalszöveget Ofer Rosenbaum kampányoló írta.

A dalszöveg a Gázai övezetben zajló izraeli támadásra utal, és arról szól, hogy az izraeli hadsereg átkel az ostromlott enklávéba, hogy “megsemmisítse a horogkereszteseket”.

“Egy év múlva nem lesz ott semmi. És mi biztonságban visszatérünk az otthonunkba”

– éneklik a gyerekek.

“Egy éven belül mindenkit megsemmisítünk. És akkor visszatérünk, hogy felszántsuk a földjeinket.”

Miután azzal többen felszólaltak a dal ellen, amiért az népirtást szorgalmaz, a videót magyarázat nélkül eltávolították Kan weboldaláról és közösségi média fiókjairól.

Izrael október 7. óta példátlan ostrom- és bombázási kampányt indított a Gázai övezetben.

Hat hét alatt az izraeli vadászgépek legalább 13 000 palesztint öltek meg, köztük 5500 gyermeket. A bombázások elpusztították a kis enklávé civil lakosságát, a támadások többnyire lakóházakat, kórházakat, iskolákat, egyetemeket, mecseteket és más közintézményeket értek.

A támadás a palesztin fegyveres csoportok október 7-i izraeli betörését követően indult, amelynek során 1200 ember vesztette életét.

Rosenbaum, a dal szerzője a Polgári Front elnöke, amely mozgalom azért jött létre, hogy “helyreállítsa az izraeli polgárok bizalmát az állam biztonsági erőiben”.

Ő volt a felelős a múlt hónapban egy Izrael-szerte indított óriásplakát-kampányért is, amely különböző palesztin szervezetek vezetőit ábrázolta, akiket az izraeli hadsereg legyőzött és elfogott.

A Rosenbaum Communications nevű PR-cégén keresztül részt vett abban a kampányban, amely Malka Leifer, egy izraeli-ausztrál nő kiadatásának megakadályozására irányult, akit azzal vádoltak, hogy részt vett gyermekek széles körű szexuális zaklatásában egy Victoria állambeli vallási iskolában.

Rosenbaum később azt mondta, hogy “hiba volt részemről”, hogy Leifert támogattam, akit végül kiutasítottak és 15 év börtönbüntetésre ítéltek.

Netanjahu nem engedné át Gázát a Palesztin Hatóságnak

Folyamatos a lakosok terrorizálása Ciszjordániában is

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)