Kitiltották a magyar feliratokat a stadionból a románok

Maroknyi Csíkszereda drukker érkezett a román fővárosba, hogy az idegenben játszó csapatát buzdítsa a soron következő bajnoki mérkőzésen. A stadionnál a szurkolók azonban azzal szembesültek, hiába a törvények betartása, az előzetes egyeztetés, a szervezők egyszerűen kitiltottak minden magyar nyelvű bannert.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A jelek szerint a soviniszta románok annyira megijedtek egy maroknyi székelytől és a magyar nyelvtől, hogy azt egyszerűen kitiltották a stadionból. Még a “Csíkszereda” feliraton is problémáztak, mivel az “nem románul van”. Hiába magyarázták a szurkolók, hogy ez a csapat neve, a román rendőr nem igazán értette meg, csak annyi jött le neki, hogy nem románul van, tehát nem engedheti be.

Aztán megjelent egy román a szervezők részéről is, aki fellengzősen közölte a szurkolókkal, ha a székelyek tovább vitatkoznak, senkit nem engednek be a részükről. Kész szerencséje a románoknak, hogy az Európai Unió csak addig aggódik a kisebbségi jogokért, míg azok a kisebbségek nem őshonos, fehér európai nemzetek normális tagjai.

Részletek a videóban: