Ismét ártatlan csecsemők élete száradhat Izrael lelkén

A 35 gázai kórház közül 20 kénytelen szüneteltetni a működését, abból az okból kifolyólag, hogy az Izraeli blokád miatt a palesztinok vészesen közelednek az energiatartalékjaik kimerítéséhez. A terrorállam embertelen és bestiáis lépései miatt jelen pillanatban 39 csecsemő élete forog kockán a Gázai övezet legnagyobb kórházában, aminek a környéke nem mellesleg folyamatos célja is a cionista bombázásoknak és mesterlövészeknek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A közlemény szerint a kórház azért kényszerült felfüggeszteni a működését, mert elfogyott az áramtermeléshez használt összes üzemanyag. A kórházban – amelyben a közlés szerint több ezer beteg, sebesült és a harci cselekmények elől oda menekült ember tartózkodik – víz és élelem sincs, és a távközlés sem működik.

Asraf al-Kidra, a minisztérium szóvivője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy egy újszülött életét vesztette a kórházban, miután leálltak az inkubátorok a gyerekek intenzív osztályán. Később a minisztérium arra figyelmeztetett, hogy legalább 39 további újszülött élete van veszélyben az áram- és a gyógyszerhiány miatt.

A tárca azt is közölte, hogy a Gázai övezet 35 kórházából jelenleg húsz szünetelteti a működését. Ezt megerősítette az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Mohammed Abu Szalmíja, az as-Sífa igazgatója arról számolt be, hogy az izraeli tüzérség egész éjjel intenzíven lőtte az épületet és környékét, de más kórházak épületét is. A támadott területeken “többtucatnyi halálos és többszáz sebesült áldozat” van, de a mentők nem tudnak értük menni éppen a szüntelen támadás miatt.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott a gázai kórházakat ért legújabb támadásokról, de korábban azt közölte, hogy vadásznak a Hamász fegyvereseire, akik kórházépületekből is lőnek.

A palesztin vörös félhold szerint péntek este izraeli mesterlövészek lőtték többször az al-Kudsz kórház épületét.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint tízezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Palesztinoknál hadifogolynak lenni luxus az izraeli börtönökhöz képest

Naszrallah mártírok napi beszéde

(Orientalista – Szent Korona Rádió)