Naszrallah mártírok napi beszéde

Naszrallah a Hezbollah vezére beszédet intézett híveihez és a világhoz a mártírok napján. Az alábbiakban ebből a beszédből közlünk részleteket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

 Mártírjainkra hatalmas büszkeséggel emlékezem. 11/11 egy olyan nap, amely a Hezbollah minden mártírja előtt tiszteleg. Külünösen azokra a mártírokra emlékezünk, akiknek a temetésére ma került sor.

Ezt a dátumot az “izraeli” katonai kormányzó tyr-i főhadiszállása ellen végrehajtott páratlan hadművelet után választották, amely után a megszállók 3 napos gyászt hirdettek meg.

Az említett hadműveletet az
önfeláldozó mártírok vezére, Ahmad Kassir hajtotta végre. Megalázta az ellenséget, akárcsak október 7-e, és ez a hadművelet a megszálló ellenség elleni legjelentősebb hadművelet marad.
(Naszrallah itt az 1982-es türoszi robbantásos akciót említi, amely 102 megszálló katonát ölt meg.)

Szeretett mártírjaink Isten ügyéért haltak meg, olyan magas rangot viselnek Allah előtt, amit mi nem vagyunk képesek felfogni a mi korlátozott elménkkel, a mi mártírjaink az Istenbe, az Ő prófétáiba, az angyalokba, a szent könyvbe és az utolsó napba vetett hit emberei.

A mi mártírjaink a páratlan éleslátás emberei. Ők a dzsihád, a kemény munka, az áldozathozatal, a felelősségvállalás emberei, ők azok, akik nem várnak dicséretet vagy hálát senkitől, csak Istentől.

A fronton lévő mudzsahedinek ugyanezeket a tulajdonságokat hordozzák, amikor habozás nélkül vonulnak a harcmezőkre.

A mártírok családjai a türelem, az áldozatkészség, az elfogadás és a büszkeség emberei. A Szent Koránban az egyik legnehezebb próbatétel a gyermekünk halála. A mártírok családjai viselik ezt a terhet, amellett, hogy megőrzik azt az utat, amiért gyermekeik áldozatot hoztak.

Az idei Mártírok Napja rendkívüli események idejére esik, amivel a beszéd hátralévő részében foglalkoznom kell.

A Gáza elleni háborús bűnök folyamatosan növekednek, 2 millió embert blokád alatt tartanak, kórházakat, mecseteket és templomokat bombáznak minden érdemi nemzetközi reakció nélkül a cionisták.

A Gázában zajló események brutalitása megmutatja a cionista entitás igazi arcát.”
Izrael le akarja igázni a palesztinokat, a libanoniakat és a régió összes népét és országát.

Az izraeliek minden házat és minden családot a Hamász részének tekintenek Gázában.
A Gázában történtekkel és a háborúsbűnökkel azt akarják elérni, hogy az emberek megadják magukat elhagyják Palesztina földjét, szent helyeit és lemondjanak foglyaikról.

A libanoniak feladták az ellenállásukat a 2006-os háború alatt, miután tanúi voltak a mészárlásoknak és a pusztításnak? Nem, csak még szilárdabbá vált a hitük és az ellenállásba vetett bizalmuk.

Naszrallah számos arab és nemzetközi médiumot és újságírót vádol azzal, hogy közvetlenül vagy közvetve segítik Izraelt a narratívájában és a kifogásaiban.

Az izraeliek azok, akiknek kétségbe kellene esniük, nem a palesztinoknakn és a libanoniaknak, ellenállók új generációi fognak felemelkedni és folytatni fogják a harcot, egészen a végcélig, Izrael állam elpusztításáig.

A gázai és palesztinai ellenállók
“kemény munkát” végeznek, hogy megzavarják az Izraellel és az arab világgal való kapcsolatok normalizálását.

A nyugati nemzetek közvéleményében változás állt be a Palesztináról szóló narratívát illetően, és ez nagyszerű eredmény.

Az amerikaiak az egyetlenek, akik továbbra is kijelentik, hogy nem kívánják a tűzszünetet, és alárendelt követőjük, az Egyesült Királyság is ezt nyilatkozza.

Még ha az arab nemzetek és a regionális országok nem is akarnak részt venni a harcokban és az ellenállásban, a legkevesebb, amit tehetnek, hogy összefognak és tűzszünetet követelnek.

Az 57 iszlám és arab nemzet, akik ma Szaúd-Arábiában gyűltek össze, nem tudná legalább megnyitni a rafahi átkelőt, hogy üzemanyagot, gyógyszert és egyéb segélyeket küldjenek?

Ez a háború több fronton zajlik, beleértve a Gázai övezetet, Ciszjordániát, Libanont, Szíriát, Irakot és Jement.

Dicsérjük a jemeni Ansarullah bátor testvéreit, akik bombázták az izraeli egységet, és további izraeli erőforrásokat és védelmet vontak el Gázából.
Sajnos az arab országok aktívan dolgoznak a jemeni ellenállás ellen.

A bátor iraki ellenállás a háború óta több mint 46 alkalommal vette célba az amerikai támaszpontokat, annak ellenére, hogy az amerikai hadsereg teljes térségi hadereje a tengeren állomásozik repülőgép-hordozókon.

Ha az amerikaiak azt akarják, hogy az ellenük folyó hadműveletek véget érjenek, akkor a Gáza elleni agressziót is le kell állítaniuk.

Szíria nehéz körülményei ellenére felkarolja az ellenállást Szíria 12 éves háborúban és megnyomorító szankciókban vívja harcát az Egyesült Államok által támogatott ISIS ellen.

Irán Palesztina iránti támogatása bizonyított és kőbe vésett tény, és ha bármilyen ellenállás lesz Izrael ellen, biztosak lehetünk benne, hogy az iráni támogatást élvez.

Irán nem hoz döntéseket az ellenállási mozgalmak nevében, de továbbra is védelmezőjük és támogatójuk marad.

Szembe kell néznünk az izraeli harcidrónok fenyegetésével, amit a 2006-os háborúban nem tapasztaltunk, és ehhez igazodunk.

Először használtunk öngyilkos
drónokat a cionista ellenség ellen, és olyan rakétákat, amelyek robbanófeje 500 kg-os volt.

Naszrallah azt állítja, hogy 300 sebesült izraeli került kórházba Galileában a Hezbollah támadásai miatt.

Felderítő UAV-kat repítettünk Izraelbe, amelyek precíziós képekkel és hírszerzési információkkal tértek vissza Libanonba.

Ezt eddig nem jelentettük be, a felderítő UAV-ink mélyen bejárták Izraelt, még Akkon és Haifa fölött is.

Az állhatatosság, a türelem és az eredmények felhalmozásának harcát vívjuk

Netanjahu összezavarodott és el van veszve, egy napon többször is változik a véleménye, és ez a védelmi miniszterére is igaz

Az idő nem az ellenség barátja, a Gázai övezet leigázásával kapcsolatban kudarcot vallottak, a világ közvéleménye megváltozott, és a háború különböző frontokon való terjeszkedésétől félnek

A győzelem közeleg, ha Isten is úgy akarja.

Palesztina felfegyverzéséről, kétállami megoldásról és elpuhult arab vezetőkről szólt a palesztinokkal kapcsolatos csúcstalálkozó

Megtört a jég? – Ábrahám Róbert kormányközeli médiaszemélyiség nyíltan bírálta Izraelt

(Szent Korona Rádió)