“Robot kecskével” működtetett egy tankelhárító rakétát az USA Tengerészgyalogsága

A modern harcászatban megjelenő gépek és automatizált fegyverek, ugyan a hősiesség lehetőségét és a harcban rejlő valódi szellemi magasságok elérésének esélyét jelentősen lecsökkentik, de mindeközben a kevesebb kockázattal járó hatékonyságot és egyes akciók sikereit tagadhatatlanul megnövelik. Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága egy négylábú robotról indítható tankelhárító páncéltörő rakétát tesztelt, és a jelek szerint az automatizált fegyver sikerrel teljesítette a feladatát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága a négylábú robotról indítható M72 LAW páncéltörőt tesztelte.

Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogságánál újfajta eszközt tesztelnek a fegyverek hordozása terén: egy robotkutya hátára erősítették az M72 LAW (Light Anti-Tank Weapon) páncéltörő fegyvert, hogy felmérjék a mobilplatformról való indítás lehetőségeit. A tesztre ősszel került sor és az eseményről készült videó tanúsága alapján nem az amerikai Boston Dynamics Spotját, hanem egy kínai gyártó, a Unitree, Go1 robotját használták a kísérlet során.

A tengerészgyalogság októberi beszámolója alapján a teszttel azt vizsgálták, hogyan lehet az általuk robotkecskének nevezett géppel alternatívát biztosítani a katonák számára a felszerelés cipeléséhez és működtetéséhez, ami nehézségekkel és veszélyekkel járhat bevetés közben. A robot alkalmazása lehetővé teszi, hogy a katonák távolról, fedezék mögül oldják meg a támadás feladatát és saját testi épségük kockáztatása nélkül tudják a fegyvert megfelelően közel vinni a célponthoz.

Az Egyesült Államok védelmi erői egyre gyakrabban tesztelik a robotkutyákat különböző katonai szolgálatok teljesítésére és szerepük egyre inkább túlmutat a megfigyelési, adatgyűjtési munkakörökön. Az elmúlt időkben több alkalommal is már fegyverrel ellátott verzióikkal kísérleteztek, emellett az egyelőre fegyvertelen, de az akciókban aktívan résztvevő robotkutyák az amerikai rendőrség körében is megjelentek.

Elmével irányítható harci kutyákat fejleszt az ausztrál hadsereg

Rendszeresítette Izrael a legújabb fejlesztésű csúcstankját, a “Villámot”

(Rakéta.hu – Szent Korona Rádió)