Rakodó robot ölt meg egy férfit Dél-Koreában

Mint már az tudható, minden automatizált gép, jármű és eszköz kiemelkedően veszélyes az emberi életekre, megbízhatatlanságuk, és a felelősségvállalás nyilvánvaló hiánya miatt, és ezek fejlesztésétől legfeljebb minimális mértékű javulás várható, de sosem lesznek biztonságosak. Ezt bizonyítja az alábbi eset is, miszerint egy rakodó robot tévedésből összezúzott egy dél-koreai férfit, aki belehalt sérüléseibe.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A BBC News szerdai beszámolója szerint a halálos baleset áldozata egy robotikai cég 40 éves alkalmazottja volt, aki éppen a robot működését ellenőrizte a dél-kjongszang tartománybeli paprikaválogató üzemben.

A jelek szereint teljességel megbízhatatlan, automatizált robotkar, amely paprikával teli dobozokat rakodott, megragadta a férfit, testét a szállítószalaghoz szorította, és ezzel összezúzta az arcát és a mellkasát.

A férfit kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség közlése szerint az alkalmazott a robot érzékelőit akarta ellenőrizni a szerdára kitűzött próbaüzem előtt. A tesztet eredetileg két nappal korábbra tervezték, de a robot érzékelőjével kapcsolatban felmerült problémák miatt elhalasztották.

Az üzem tulajdonosa, a Donggoseong Külkereskedelmi Mezőgazdasági Kombinát illetékese a baleset után kiadott közleményében “pontos és biztonságos” rendszer felállítását szorgalmazta, ami mivel soha nem lesz tökéletes örökké életveszélyes helyzeteket fog előidézni.

Dél-Koreában márciusban történt hasonló baleset egy autóalkatrészeket gyártó üzemben, ahol egy robot súlyos sérüléseket okozott egy ötvenes éveiben járó férfi alkalmazottnak.

Felesleges provokáció a hagyomány ellen: robot “adta össze” az ifjú párt Coloradoban

 

Dél-Koreában először ítéltek el valakit mesterséges intelligenciával generált gyerekpornó miatt

Több amerikai államban is perlik a Metát, amiért függőséget okoz

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)