A moszkvai pátriárka összefogásra szólította a világ keresztény vezetőit a békéért a Szentföldön

Kirill Oroszország pátriárkája felszólította a keresztény vezetőket a világ minden tájáról, hogy álljanak össze a Szentföldön a béke és a nyugalom védelmében. Kirill pátriárka a Keleti Asszír Egyház Őszentsége, Mar Awa III pátriárka-katolikosz által vezetett küldöttséggel való találkozón figyelmeztetett a keresztény menekültek lehetséges elvándorlására a palesztin-izraeli konfliktus kiéleződése miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

“A konfliktus, amelyben palesztinok és izraeliek vesznek részt, sok emberéletet követel és nagyon veszélyes, robbanásveszélyes helyzetet teremt ebben a régióban. Hadd fejezzem ki azt a kívánságot, hogy az értékelésekben esetlegesen meglévő nézeteltérések ellenére a keresztények szerte a világon, és különösen azok, akiknek közvetlen kapcsolatuk van a Szentfölddel, ma közösen emeljék fel szavukat a Szentföldön a béke és a nyugalom védelmében” – mondta Kirill pátriárka.

Ez a föld és népe – tette hozzá – megérdemli a békét a XXI. században.

Az orosz ortodox egyházfő emlékeztetett arra is, hogy minden ilyen konfliktus, mint a történelemből ismert, végül menekültáradatot indít el, akik elhagyják a Közel-Keletet, és “nagyon gyakran ezek a menekültek keresztények”.

Az asszír egyház küldöttségével való találkozóra a pátriárkai és zsinati rezidencián, a Danyilov-kolostorban került sor.

Kirill pátriárka: Az Orosz Ortodox Egyház szembeszáll a globális új pogánysággal

Megoldás: abortusz helyett Kirill pátriárka egyházi gondozásba fogadná a nem kívánt gyermekeket

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)