5000 amerikai katona vesz részt a Gáza elleni háborúban

Mintegy 5000 amerikai katona vett részt abban a szárazföldi hadműveletben, amelyet az izraeli hadsereg péntek este indított a Gázai övezetben – írják az iráni hírügynökségek. 

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Biztonsági források a Tasnimnak azt nyilatkozták, hogy a cionista rezsim Gázai övezet elleni péntek esti szárazföldi támadásában három hadosztály és több dandár vett részt.

A források rámutattak arra is, hogy a gázai izraeli invázióban mintegy 5000 amerikai katona vett részt.

A Tasnim korábban arról számolt be, hogy az amerikai katonai parancsnokok gyakorlatilag átvették az izraeli hadseregben a vezetést, mivel a cionista erők megsemmisítő vereséget szenvedtek az al-Aksza Özönvíz hadműveletben, és az izraeli vezetők elvesztették bizalmukat a hadsereg személyzetének vezetői képességeiben és lojalitásában.

Az elmúlt 22 nap legsúlyosabb bombázásai érték a Gázai övezetet péntek este, az izraeli hadsereg több területről, többek között Bureij, Beit Hanoun, Beit Lahia és Khan Yunis északi részén kísérletet tett arra, hogy behatoljon a Gázai övezetbe.

Az izraeli hadsereg ezen területek elleni előrenyomulásának célja, hogy a Gázai övezetet két vagy három részre szakítsák, és elvágják a kapcsolatot a palesztin ellenálló erők között, mielőtt a háború következő szakaszát elindítanák.

A cionista rezsim 2014-ben ugyanezt a tervet valósította meg, de akkor kudarcba fulladt.

Valahányszor a cionista rezsim szárazföldi inváziót indít a Gázai övezet ellen, tisztviselői azt állítják, hogy a fő művelet még nem kezdődött el, és a legutóbbi támadást korlátozott kiterjedésűnek vagy egy korábbi művelet kiterjesztésének minősítik.

A cionisták propagandakampányt terveztek, hogy szépítsék a gázai szárazföldi invázió kudarcát, és kevesebb megaláztatást szenvedjenek el.

Az izraeli rezsim fokozta a Gázai övezet bombázását, miután a hadsereg közölte, hogy “kiterjeszti műveleteit” a területre.

A Hamász ellenállási mozgalom szerint harcosai péntek este különböző területeken szembeszálltak a cionista csapatokkal.

Az USA valójában csak kihasználja Izraelt! – Shahid Bolsen üzenete az izraelieknek (videó)

Erdogan ígéri: megteszi a szükséges lépéseket, hogy Izraelt a világ előtt háborús bűnössé nyilvánítsa

(Tasnim News Agency nyomán Szent Korona Rádió)