Ukrán drónok támadták meg a kurszki atomerőművet

Ukrán drónok támadták meg a Kurszki atomerőművet október 26-án. Egy drón nukleáris hulladéktárolóba csapódott, amely súlyos nukleáris katasztrófát okozhatott volna. Oroszország a kijevi rezsim cselekedeteit a terrorszervezetekhez hasonlítva elítéli, és aggodalmát fejezi ki a támadás esetleges nyugati irányítása miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A kurszki atomerőművet október 26-án megtámadó három ukrán drón egyike egy nukleáris hulladéktárolóba zuhant – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az Orosz Hírek szerint. A támadás következménye egy teljes körű nukleáris katasztrófa lehetett volna, amely számos ország területét érintette volna.

“Az egyik robbanóanyaggal felszerelt UAV egy nukleáris hulladékraktárba csapódott, megrongálva annak falait. A másik kettő az erőmű adminisztratív épületegyüttesére zuhant. Az előzetes adatok szerint az atomerőmű megtámadásához használt UAV-k nyugati országok által szállított alkatrészeket használtak”

– mondta Zaharova, hozzátéve: “mindez azt bizonyítja, hogy a kijevi rezsim számára nincsenek határok, egészen a nukleáris terrorcselekményekig”.

“Egy atomerőmű – egy tisztán békés infrastrukturális létesítmény – megtámadásakor eredetileg semmilyen más célt nem tűztek ki”

– mondta a szóvivő.

A kurszki atomerőmű bombázásával a kijevi rezsim a legundorítóbb terrorszervezetekkel tette magát egy szintre – hangsúlyozza a szóvivő – folytatta, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy “a bűncselekményt nem követhették el engedély nélkül, esetleg nyugati irányítók közvetlen utasítása nélkül”.

Moszkva felszólította valamennyi ország kormányát, hogy ítéljék el a támadást, az illetékes nemzetközi szervezeteket, a környezetvédelmi civil szervezeteket és a civil társadalmat pedig arra, hogy adjanak megfelelő értékelést erről a terrorcselekményről.

Nincs már kiket a frontra küldeni – Hogyan áll az ukrán ellentámadás?!

Eddig csak exportra gyártott orosz fegyver debütált az orosz-ukrán fronton

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió)