Nincs már kiket a frontra küldeni – Hogyan áll az ukrán ellentámadás?!

Folyamatosan halljuk az ukránok jelentései szerint, hogy hol gyorsult, hol lassult az ukrán ellentámadás üteme, de a kommunikáció alapján folyamatosan zajlik. Ehhez képest megnézve a nyugati világ (!) térképeit, azt látjuk, hogy érdemben nem történt semmiféle előrenyomulás.  

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Robotine térségében 75 négyzetkilométer, Bahmut térségében körülbelül 60 négyzetkilométer az a terület, amit az ukránok visszafoglaltak az oroszoktól. És ennyi. Ez összesen 135 négyzetkilométernyi terület.

Térképeken (DeepStateMap):

Eközben az oroszok előrenyomulása is hasonló nagyságrendű a déli (Robotine) és északi (bahmuti) szakaszok között, Avdiivkánál.

Elfogytak az emberek

A Poltava megyében múlt ősszel mozgósított katonák nagy része vagy elesett a fronton, vagy súlyosan megsebesült – írja az ua-reporter-re hivatkozva a Kárpáthír.

Vitalij Berezsnij katonai felügyelő a Poltavai Városi Tanács legutóbbi ülésén beszélt róla, hogy a katonáknak már csak 20 százaléka van életben. Elmondása szerint egyre nehezebb a régióban a megfelelő utánpótlás toborzása a haderő számára.

Mint megjegyezte, a sereg ellátmányának biztosítása mellett legalább olyan fontos feladat a személyi állomány pótlása. Poltava azonban ezen a téren legutolsó helyen van. Szeptemberben mindössze 13 százalékban tudták teljesíteni a vezérkar által kiadott mozgósítási parancsot, egyszerűen azért, mert már nincs kiket a frontra küldeni – mondta a hivatalnok.

A következtetéseket vonja le mindenki magának…

(Szent Korona Rádió)