Izrael azt tervezi, hogy elárasztja a Hamász alagutakat ideggázzal?

A késleltetett szárazföldi invázió a kampány része, hogy a meglepetés erejét megőrizzék a több lábon álló támadásban, mondta el a Middle East Eye-nak egy forrás.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Palesztin csoportok arra számítanak, hogy Izrael egy Gázai övezet elleni meglepetésszerű támadás keretében az amerikai Delta Force kommandósok felügyelete alatt elárasztja a Hamász alagútjait egyfajta ideggázzal vagy vegyi fegyverrel – mondta a Middle East Eye-nak egy magas rangú arab forrás, aki ismeri a palesztin csoportokat.

Izrael és az Egyesült Államok a meglepetés erejével szeretne behatolni a Hamász alagútjaiba, kiszabadítani a becslések szerint 220 túszt, és megölni a Hamász al-Kasszam Brigádjaihoz tartozó több ezer katonát – mondta a forrás, megjegyezve, hogy az információ, amelyet kaptak, az Egyesült Államokból származó kiszivárogtatásból származik.

A Middle East Eye nem tudja függetlenül ellenőrizni a kiszivárgott információkat.

“A terv a meglepetés erején múlik, hogy döntően megnyerjék a csatát, nemzetközileg tiltott gázok, különösen ideggáz és vegyi fegyverek alkalmazásával. Nagy mennyiségű ideggázt pumpálnának az alagutakba” – mondta a forrás.

A forrás hozzátette olyan “nagy mennyiségű ideggázt pumpálnak a Hamász alagútjaiba, amely képes megbénítani a testi mozgást hat és 12 óra közötti időtartamra.

Az izraeli hadsereg behatolt Gázába

Az USA valójában csak kihasználja Izraelt! – Shahid Bolsen üzenete az izraelieknek (videó)

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)