Az izraeli hadsereg behatolt Gázába

Egy benzinkutat érhetett csapás szerda éjjel Gázaváros közepén, ahol hatalmas tűz ütött ki. Mindeközben az éjjel az izraeli hadsereg egy korlátozott célú akcióban behatolt a Gázai övezet északi részére.

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Már éjfél után írtak először arról a közösségi médiában, hogy légitámadások történtek a városban, és ezeknek az egyik célpontja egy benzinkút volt.

A helyiek azt írták, hogy Izrael hajtott végre légicsapásokat a térségben, de az izraeli hadsereg mindezt egyelőre nem erősítette meg.

Hajnalban szintén olyan felvételeket posztoltak még a városról, amelyen nagy füstfelhő volt látható Gáza felett.

Az izraeli hadsereg ismét behatolt Gázába egy rajtaütés keretében

Két héttel ezelőtt pénteken az izraeli hadsereg már végrehajtott egy rajtaütést Gázában.

Most pedig ismét behatoltak az övezetbe, amiről egy videót is megosztottak. Az izraeli erők Merkava IV-es harckocsikkal, valamint Caterpillar D9 katonai buldózerekkel és Puma páncélozott járművekkel hatoltak át az övezet határkerítésén. A buldózerekkel igyekeztek megtisztítani a terepet, előkészítve azt a nagyobb invázió előtt.

A The Times of Israel szerint az izraeli hadsereg (DF) közölte, hogy a rajtaütés célpontjai a Hamász fegyveresei, a tankelhárító rakéták indítóhelyei, valamint a Hamász infrastruktúrája volt, amelyek ellen több sikeres csapást is végrehajtottak. Mint a lap írta,

A jelek szerint ez volt október 7.óta az eddigi legnagyobb méretű izraeli behatolás a Gázai övezetbe.

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy a rajtaütéssel a határ menti területeket készítik elő „a háború következő szakaszára”. A rajtaütés után a katonák visszavonultak – közölték.

A Gáza elleni műveletről Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszélt szerda este. Mint mondta, készülnek a szárazföldi invázióra.

Ez volt a pokol az elengedett zsidó túsz szerint: étel, fekhely, orvos, gyógyszer, sampon, balzsam, higiénia – mindez Gázában

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)