Forradalom zajlik a katolikus egyházban – jöhet az LMBTQP személyek és a nők pappá szentelése?

Ez év október elején újra összeült a Római Katolikus Szinódus. A szinódus tulajdonképpen a püspökök gyűlése a világ különböző vidékeiről. Az összejövetel alapvető célja az lenne, hogy ápolja a pápa és a püspökök közötti kapcsolatot és segítse a pápát a hit védelmében. Azonban most valami másról lesz szó, a tradicionális katolikusok így kritizálták a mostani szinódust hiszen az a progresszív eszméknek enged teret. Ebben a témában tartanak könyvbemutatót Budapesten november 4.én.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

2023. október 4-én Rómában összeült a szinódus a szinodalitásról, melynek mottója: „A Szinodális Egyházért: Közösség – Részvétel – Küldetés”.

Ez volna a püspöki szinódus intézményének tizenhatodik rendes közgyűlése, de valójában merőben eltér minden eddigitől. A szinódust előkészítő folyamatok, a résztvevők sajátosan válogatott, laikusokat is magában foglaló névsora, a bemutatott dokumentumok, a megfogalmazott alapelvek a hit és a tanítás átlépésének a szándékát sejtetik. A szinódus a nyilvánosság teljes kizárásával zajlik, hogy ne lehessen nyomon követhető, ki mit mond és képvisel, és akadálytalanul folyhasson a munka.

A Raymond Leo Burke bíboros előszavával megjelent kötet többek között a római szinódus előkészítését végző főpapok saját szavait idézve bizonyítja, hogy a szinodalitás jelszava alatt valójában forradalom készül az Egyházban.

KÖNYVBEMUTATÓ

José Antonio Ureta Julio Loredo de Izcue

A szinodális folyamat, mint Pandora szelencéje – 100 kérdés és 100 válasz –

Helyszín: Barabás Villa – 1122 Budapest, Városmajor u. 44.

Időpont: 2023. november 4.  15 óra

Program

15:00-15:30 köszöntők

15:30-17:00 Julio Loredo de Izcue szerzővel beszélget Fülep Dániel teológus

17:00-18:30 könyvvásár és állófogadás

A kötet ingyenesen letölthető: https://synod2023.info/

Regisztráció: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/events/s/a-szinodalis-folyamat-mint-pan/653235576935468/

Szervező: Österreichische Gesellschaft zum Schutz von Tradition, Familie und Privateigentum

Németország elesett? -katolikus papok osztottak áldást homoszexuális pároknak Kölnben

Vatikánban is a keresztényüldöző cionisták pártjára álltak

(Szent Korona Rádió)