Az izraeli hadsereg szóvivője szerint aki innentől Greta Thunberget támogatja az “terrortámogató”

Gáza és Palesztina melletti szolidaritásra szólított fel Greta Thunberg svéd klímaaktivista pénteken az X-en. Akármennyire is kritizálható Greta személyisége (teljesen jogosan) az izraeli hadsereg szóvivőjének erre adott válasza egyértelműen a kollektív bűnösség elvét fogalmazta meg, még nemzethatárokon túl is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

„Ma Palesztinával és Gázával szolidaritásban sztrájkolunk”

– posztolta Greta Thunberg svéd klímaaktivista pénteken az X-re (a volt Twitterre). „A világnak fel kell szólalnia az azonnali tűzszünet, igazság és a palesztinok, valamint

az összes érintett civil szabadsága mellett”

– írta a bejegyzésébe. A poszttal kitett képen az egyik társa „ez a zsidó Palesztina mellett áll”, egy másik „szabad Palesztina” feliratú lapot tart fel.

Politico szerint az aktivista egy Instagram-posztot is megosztott a „Palesztina beszél” nevű felhasználótól, amely sztrájkra szólít fel, hogy „a lehető legnagyobb nyomást helyezzük a Nyugatra a gázai népirtás megállításáért”.

A lap megkérdezte erről az izraeli hadsereg európai szóvivőjét. „Aki a jövőben bárhogyan is azonosul Gretával, az én szememben terrortámogató” – válaszolta Arye Sharuz Shalicar.

„Amit Greta csinál, hogy most mutat szolidaritást Gázával, miközben egy szót sem szól az izraeliek lemészárlásáról, azt mutatja, hogy valójában nem a palesztinok mellett áll, hanem az asztal alá söpri a palesztinok vagy a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorját, mintha nem is létezne.”

Frissítés: Az eredeti posztot mostanra törölték, de a hozzá tartozó képet kicsit megvágva ismét kitették.

Hogy már pusztán az a tény, hogy ha valaki felszólal a cionista népírtás ellen “terrortámogatóvá” tesz valakit,  egyértelműen illeszkedik abba a narratívába, amit több cionista propagandista is hangoztat (lásd Kohn Róbert ) mégpedig a kollektív bűnösség narratívájába. Ezt azonban eddig csak a gázai nőkre és gyermekekre értették, most azonban már nemzethatárokon túl is kollektívan bűnösnek tartják aki nem ért egyet a kegyetlenkedésükkel.

Robert C. Castel szerint Izraelnek a teljes palesztin néppel le kell számolnia

Véleménydiktatúra: Betiltják Izraelben az al-Dzsazírát

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)