Robert C. Castel szerint Izraelnek a teljes palesztin néppel le kell számolnia

Robert C. Castel (születési neve: Kohn Róbert) egy cionista biztonságpolitikai szakértő, aki gyerekkorában a családjával Izraelbe vándorolt ki. Nemrégiben tett szert viszonylagosan nagy hírnévre az  orosz-ukrán háború kapcsán közölt elemzéseivel.  Most azonban olyan helyzetbe került, ahol ő maga is érintett, jelenleg is Izraelben tartózkodik és kiszolgálja a terrorállamot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Résztvevője volt a Mandiner heti geopolitikai magazinműsorának is, melyben Bendarzsevszkij Antonnal szokták elemezni az eseményeket. A legutóbbiban nem volt jelen személyesen, de egy videós üzenetben megosztotta gondolatait.

Mint mondja, személyesen látta azokat a “borzalmakat”, amelyeket a Hamász követett el izraeli civilek ellen, és úgy fogalmazott, „már nem az az ember vagyok, aki a háború előtt voltam”. De azt is hozzáfűzte, nem fogja elmondani, pontosan mit látott, mindenki képzelje el, mert amit látott, az az IÁ rémtetteihez hasonló. (Vagy szimplán azért nem mondja el mert nem is léteznek csak kitaláltak ezek a rémtettek, láttunk már erre példát az elmúlt napokban)

Rátért arra is, milyen feladatokkal kell most Izraelnek megbirkóznia. És e ponton nagyon markáns véleményt fogalmazott meg, eloszlatva ezzel sok kérdést.

Leszögezte, nem igaz az a beállítás, hogy Izraelnek csak a Hamásszal van konfliktusa, ő úgy látja, nekik egy teljes néppel van dolguk. Nem hisz abban, hogy vannak a terroristák és vannak a gázai civilek.

Szerinte a “terroristák” nem tudták volna végrehajtani azokat a cselekményeket, amelyeket láttunk, ha a gázai palesztinok nem támogatták volna őket.

Gyakorlatilag olyan tónusban beszélt Gázáráról, hogy teljesen felesleges szálazgatni, hol húzódik meg a civil és a terrorista közötti határvonal, mert

Izraelnek a palesztin néppel kell leszámolnia.

Egész tömören azt mondta, ettől a néptől el kell venni a teljes szuverenitást, és kőkeményen kell fellépni Gáza egésze ellen.

Erről kár lenne vitát nyitni, ez a kollektív bűnösség elvének a megfogalmazása és alkalmazása.

Hogy ez mennyiben többségi vélemény vagy sem Izraelben, az kérdés, de mivel megfogalmazója izraeli állampolgár, így vélelelmezhetjük legalábbis autentikusnak. A következtetéseket mindenki levonhatja, mi fog ezután következni.

A videó alább tekinthető meg:

Nem, nem és nem fejezett le a Hamász gyerekeket – Fact check

A cionista megszálló hadsereg civil konvojra és újságírókra nyitott tüzet (18+)

Nem adják vissza az áramot Gázában, amíg nem engedik el a hadifoglyokat – összefoglaló a háború 6. napjáról

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)