„Kifutunk az időből… az emberek tényleg éheznek” – kezd elfogyni az élelmiszer Gázában

Nehézségekbe ütközött a Világélelmezési Program (WFP): nem tud élelmiszert juttatni az enklávéba, készleteik pedig kifogyóban vannak – számolt be Corinne Fleischer, az ENSZ humanitárius szervezetének regionális igazgatója.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Fleischer elmondta, hogy a WFP-nek a határon felhalmozódott készletei 1,3 millió ember két hétig tartó élelmezésére elegendőek, de a csoport egyelőre nem tud biztonságosan belépni Gázába – írta meg a CNN.

Az ENSZ humanitárius szervezetének regionális igazgatója elmondta: a WFP minden féllel tárgyal, annak érdekében, hogy bejusson az enklávéba, egyelőre azonban nem kapták meg az engedélyt. Kifutunk az időből… az emberek tényleg éheznek – Fogalmazott Corinne Fleischer.

A WFP eddig 520 ezer gázai lakost látott el konzervekkel, kenyérrel és készpénzzel. A csoport vasárnap várhatóan további 224 000 emberhez jut el a káosz és a vízhiány ellenére.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz

Miért támogatjuk a palesztinokat, és miért nevezzük szabadságharcnak a jelenlegi felkelést is?