Nem adják vissza az áramot Gázában, amíg nem engedik el a hadifoglyokat – összefoglaló a háború 6. napjáról

Az izraeli-palesztin háborúnak a kitöréstől számított 6. napon már több mint 2500 halálos áldozata van. Az se segít a palesztinok helyzetén, hogy a gázai övezetben teljesen kizárták az áramot és a tiszta vizet, ezzel kényszerítve őket arra, hogy elengedjék a hadifoglyokat.

KÖVESSÉTEK TELEGRAM CSATORNÁNKAT,
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A háborúnak összesen már több mint 2500 halálos áldozata van. Izraeli oldalon legalább 1200 embert öltek meg a Hamász fegyveresei. Az erre válaszul megindított izraeli válaszcsapások kezdete óta 1350 ember halt meg a Gázai övezetben. Az ENSZ szerint a bombázások miatt 338 ezer gázainak kellett elhagynia az otthonát. Közben tízezrek maradtak áram nélkül az övezetben.

Izrael energiaügyi minisztere ugyanakkor azt közölte, hogy addig nem kapcsolják vissza az áramszolgáltatást, nem biztosítanak tiszta vizet és üzemanyagot, amíg a Hamász szabadon nem engedi a hétvégén elhurcolt túszokat.

A gázai határon továbbra is több ezer izraeli katona várja, hogy megkapja a parancsot a szárazföldi hadművelet megindítására. Köztük van 300 ezer tartalékos is.

Az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat Izraellel, az ENSZ-szel és Egyiptommal arról, hogy engedjenek be bizonyos segélyeket az ostrom alá vett Gázai övezetbe, valamint a civilek egy részét engedjék kijutni. Anthony Blinken csütörtökön Izraelbe érkezik, hogy személyesen is megkérje erre az izraeli vezetőket.

Eközben pedig Donald Trump közben kampánybeszédben kritizálta az izraeli kormányt, a védelmi minisztert pedig egyenesen gyökérnek nevezte.

Palesztináért imádkozik az első muszlim UFC bajnok

Putyin először szólalt meg a palesztin szabadságharccal kapcsolatban

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)