Cionisták terve: 1,1 millió ember hagyja el Gáza északi részét, 6000 bombával ösztönözték eddig őket

Az ENSZ szóvivője szerint a szárazföldi offenzívára készülő izraeli hadsereg nem sokkal éjfél előtt azt mondta nekik, hogy a Gázai övezet északi részének lakóit át kellene költöztetni délre, ami a lakosság felét, közel 1,1 millió embert jelentene. Az északi részhez tartozik a sűrűn lakott Gázaváros is.

KÖVESSÉTEK TELEGRAM CSATORNÁNKAT,
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ENSZ nem tartja elképzelhetőnek, hogy egy ilyen mozgást pusztító humanitárius következmények nélkül végre lehetne hajtani. Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete szégyenletesnek nevezte a világszervezet reakcióját A nagykövet szerint ők csak minimalizálni akarják a Hamász ellni akció civil áldozatainak számát. Szerinte „az ENSZ hosszú évek óta szemet hunyt a Hamász felfegyverzése felett, nem veszi észre, hogy a Hamász a Gázai övezetben a civil lakosságot és a civil infrastruktúrát fegyverek és gyilkosságok rejtekhelyéül használja”. Hozzátette, hogy az ENSZ-nek most a túszok visszaszolgáltatására, a Hamász elítélésére és Izrael önvédelemhez való jogának támogatására kellene összpontosítania.

Idáig 6000 bombát dobtak az izraeliek Gázára

Az ENSZ csütörtökön soron kívüli támogatásért folyamodott a nemzetközi közösséghez. A világszervezet humanitárius ügyeket koordináló irodája (OCHA) közölte, hogy 2023-ra a Gázai övezetben és Ciszjordániában tervezett humanitárius programokhoz 502 millió dollárral (183 milliárd forint) számoltak, ám az összegnek mostanáig kevesebb mint a fele érkezett be a szervezethez.

Az OCHA kiemelte, hogy a múlt héten kezdődött harcokig a gázai családok már 60 százaléka élt élelmiszer-bizonytalanságban.

A szervezet részéről továbbá bejelentették: már több mint 423 ezer palesztin menekült el otthonából a Gázai övezetben.

Arról is tájékoztattak, hogy kifogyott az üzemanyag Gáza egyetlen erőművéből, így megszakadt az áramszolgáltatás, illetve felhívták a figyelmet, hogy az övezetben élők nagy része már nem jut ivóvízhez. Kiemelték: a térségben mintegy 50 ezer várandós nőről is tudni, akik az elkövetkezendő egy hónapban szülne.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Miért támogatjuk a palesztinokat, és miért nevezzük szabadságharcnak a jelenlegi felkelést is?

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz