Bevándorlók csaptak össze Bécsben

Csecsen és afgán migránsok támadtak egymásra Bécsben szombaton késő este. Az osztrák rendőrök hajtóvadászatot indítottak a bandaháborúban résztvevő illlegális bevándorlók ellen, és már le is tartóztattak 4 gyanúsítottat, valamint két autót le is tudtak foglalni.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Markus Dittrich rendőrségi szóvivő szerint a gyanúsítottak korábban két autóval menekültek. Nem sokkal később az autókat lefoglalták. Egy fekete Mercedesről és egy piros színű elektromos autóról van szó. Négy gyanúsítottat nem sokkal később letartóztattak – erősítette meg a hajtóvadászatot indító rendőrség késő este.

A sérülteket a bécsi hivatásos mentők sürgősségi orvosi ellátásban részesítették, és kórházba szállították. A rendőrségi szóvivő szerint legalább egy lőfegyver mellett szúrófegyvereket is használtak a támadók. Úgy tudni, hogy senki sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

bécs

Az első információk szerint az erőszakos cselekmény hátterében valószínűleg a csecsenek és afgánok közötti konfliktus áll. A bűncselekmény indítékát még vizsgálják.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a lövöldözés helyszínére, amit lezártak. A lakosságot arra kérték, hogy kerüljék el a területet.

“A jogrendünket semmibe vevő bűnszövetkezeteknek nincs helyük az országunkban. Köszönetet szeretnék mondani a bécsi rendőrségnek, amely teljes gőzzel nyomoz e bűnözői csoportok után”

– nyilatkozta szombat este Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

Amikor egy nép, vagy vallás képviselője a szülőföldjétől és kulturális közegétől messze kerülve, bűnözővé válik, akkor nyilvánvaló, hogy nem kívánatos elem. Ha a szülőföldjéért harcol (palesztinok, afgánok), vagy egy rendes háborúban vesznek részt (csecsenek), akkor támogatható a harcuk, ebben az esetben viszont mindenképpen migránsként és bűnözőként tekintünk rájuk.

12 éves kislányt erőszakolt meg a szíriai migráns Németországban

Lőfegyverrel mészároltak a migránsok Marseilleben – így intézik ők a konfliktusokat

(Index nyomán Szent Korona Rádió)