Ránézel valakire a metrón a briteknél? Bűncselekményt követsz el!

A disztópikus regények lassan valósággá válnak… Most Londonban hoztak új szabályokat, melynek értelmében rá sem nézhetsz a tömegközlekedési eszközön utazó nőkre. Az Index témában írt “humoros” cikkének részleteit közöljük, néhol korrigálva.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ember utazik a londoni metrón, szép nyugodtan leül – már ha van hely, mert többnyire nincs a Victoria Line-on, amely Észak-Londont, Walthamstow Centralt köti össze a déli Brixtonnal –, és fogalma sincs arról, hogy szabálysértést, sőt, még az is lehet, hogy bűncselekményt követ el.

Már abban az esetben, ha ránéz a szemközti sor valamelyik ülésén helyet foglaló csinos hölgyre. Merthogy Londonban is vannak ilyenek, körülbelül ugyanolyan arányban, mint Pesten, mondjuk a Deák tér és a Keleti pályaudvar között. Csak itt Eustonnak és Green Parknak hívják az állomásokat.  Vagy éppen a nem túl csinosakra, hiszen a hölgyek “külleme” lényegesen változatosabb, mint mifelénk, még a hozzánk hasonló, átlagos fehér bőrűek vannak a legkevesebben, nagyon sok fekete, nigériai, kenyai eredetű, rengeteg a kínai, japán, koreai, vannak bőven indiaiak, pakisztániak, arabok…

Mivel van azért még arrafele is világosabb bőrű lány, így akad közöttük csinos, szemrevaló, fiatal és kevésbé fiatal fehérnép, akin óhatatlanul megakad az egyszeri férfi utas szeme.

Na, ez az a pillanat, amikor jó eséllyel szabályt sért, sőt, bűntettet követ el az illető.

Ugyanis ott virít a tűzvörös plakát az ajtó mellett, jól látható helyen, szinte kiveri az utas szemét:

STARING

Magyarul szemezés, bámulás, vagyis a szemkontaktus felvétele valakivel. Jelen esetben egy hölggyel.

És utána részletes magyarázat, a bűncselekmény tényállásának bemutatása.

A szexuális természetű, tolakodó szemezés/bámulás szexuális zaklatásnak minősül, és tűrhetetlen! Lát vagy tapasztal ilyet a tömegközlekedésben? Mindig jelentse! Méghozzá oly módon, hogy sms-t küld a Brit Közlekedési Rendőrségnek (British Transport Police) a 61016-os számra, vagy használja a vasútőr (Railway Guardian) alkalmazást a telefonján. Vészhelyzet esetén pedig hívja a 999-et! Meg akarja őrizni az inkognitóját? Hívja a bűnmegelőzőket (Crimestoppers) a 0800783 0137 telefonszámon. Együtt véget vethetünk a szexuális zaklatásnak a tömegközlekedési eszközökön! London polgármestere.

Eddig a fenyegető hangnemű falragasz. Amit csak nézek, bámulok hitetlenkedve, ha úgy tetszik, szemezek vele. Igaz, nem egy hölggyel, hanem csak egy plakáttal, de hát a szemezés bizonyos körülmények fennforgása esetén a londoni metrón már bűncselekménynek számít. E közben arra gondolok, megérett a világ a pusztulásra. Szó szerint. Jó eséllyel ki is pusztul. Ahogy József Attila írta:  „mint pusztul el szép fajunk”.  (Tudom, ezt a magyarságra vonatkoztatta, nem az egész emberiségre.) Mert hogy az ördögbe fog ismerkedni az ember fia (nemhogy utódot nemzeni), ha még a szemezést is megtiltják neki, ha még rá se nézhet egy csinos hölgyre, mert az már rögtön szexuális zaklatásnak minősül…? El sem tudsz jutni a szexig, de még egy csókig, egy kézfogásig sem, mert jön a rendőr, és bevisz az őrszobára, aztán ott szemezhetsz a négy fallal, azt senki sem tiltja meg.

Nem vagyok me too-szakértő, továbbá életemben nem zaklattam még hölgyet, senkit sem fogdostam meg a metrón, de még az autóbuszon sem, kifejezetten nagy becsben tartom a gyengébb nemet, még a nálam jóval fiatalabbaknak is átadom a helyem a villamoson, sőt – ha igénylik – le is segítem őket a jármű lépcsőjén.

Ha a londoni metró szabályzatát tekintjük alapvetésnek, akkor viszont már éveket kellett volna börtönben töltenem.

Barbie – A feminista propagandafilm, ami átneveli társadalmunkat

(Indexet néhol korrigálva Szent Korona Rádió)