Kihal a normalitás is mint a mauritiusi dodo – eltörölték a homoszexualitás ellenes törvényt Maurituson

Jelentős visszaesés történt tegnap a mauritiusi Legfelsőbb Bíróságon: a testület alkotmányellenesnek nyilvánította a férfiak közötti szexuális kapcsolatot büntető törvényt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ítéletben a Legfelsőbb Bíróság bírái hangsúlyozták a “megkülönböztetés-mentességhez való alkotmányos jogot”.

Az Abdool Ridwan (Ryan) Firaas Ah Seek által az Emberi Méltóság Alapítvány támogatásával indított perben a mauritiusi büntető törvénykönyv 1838-as 250. szakaszának alkotmányosságát támadták meg. A rendelkezés bűncselekménynek minősítette a “szodómiát”, azaz a férfiak közötti szexuális kapcsolatot, és az elítélteket legfeljebb öt év szabadságvesztéssel sújthatta.

A törvényt a britektől örökölték a gyarmati időszakból, amikor Mauritiuson az angol büntetőjogot alkalmazták, és az 1968-as függetlenné váláskor is megtartották, csak röviddel azután, hogy a hasonló törvény hatályát 1967-ben Angliában megszüntették.

Ezzel már csak 65 ország maradt, amely valamilyen büntetőjogi formában, de még mindig küzd a normalitásért és szemernyit sem enged a deviánsoknak. Mauritius most csatlakozik más afrikai országokhoz, például a Dél-afrikai Köztársasághoz, Botswanához, a Seychelle-szigetekhez, Angolához és Mozambikhoz, amelyek elindultak a nyugati romlás felé és törölték a normalitásvédelmi törvényüket.

Iskolai propagandistákat képez hazánkban az LMBTQP-lobbi

Ismét hisztiznek az LMBTQP-lobbisták: Olaszország egyetemes bűncselekménnyé tenné a béranyaságot

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)