Újabb jogos rendőri intézkedés következtében tombol a BLM az USA-ban

A zavargások kiváltó oka nem meglepő, ismételten egy bűnözőt lőtt le egy jogosan intézkedő rendőr. A bíróság fel is mentette a rendőrt ennek hatására azonban a helyi négerek gyászolni kezdek mégpedig a megszokott módon boltokat fosztogatva.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Már második napja tartanak a zavargások Philadelphiában (USA), ahol a bíróság felmentett egy rendőrt, aki intézkedés közben agyonlőtte az ellenszegülő Eddie Irizarryt.

Eddie Irizarry

Közössége erre a rá jellemző módon kezdett el gyászolni, és ennek több tucat üzlet látta kárát. A fő célpontok az elektronikai cikkek és az alkohol voltak, de kifosztottak teljesen egy női parókákat forgalmazó boltot is.

A philadelphiai rendőrség szerint nyolc fosztogató incidensről számoltak be az éjszaka folyamán. Ez a szám magában foglal egy Fine Wine és Good Spirits italboltot Lawndale-ben és egy szépségápolási cikkeket Mayfairben. A Lawndale-i italbolt közelében lévő szórakozóhely is megsérült. A tulajdonos azt mondta, hogy betörték az ablakokat, de nem vittek el semmit.

Az italboltok gyakori célpontjai voltak a fosztogatóknak, Philadelphiában legalább 18-at támadtak meg a fosztogatás első éjszakáján.

Pennsylvaniában az összes italboltot a Liquor Control Board irányítja, amely úgy döntött, hogy szerdán bezár minden philadelphiai és egy Montgomery megyei boltot. Az egyik zárt italboltot szerda est törték fel a fosztogatók.

A közösségi média kulcsszerepet játszik az eseményekben

A nyomozók úgy vélik, hogy a fosztogatók a közösségi médiát használják a szervezkedésre. Sokan közülük élőben is közvetítik a fosztogatásokat. A közösségi médiában adják le a drótot, hogy mikor melyik üzletet érdemes kifosztani, illetve hogy hol nincs semmiféle ellenállás.

Csütörtök este a rendőrség közlése szerint összesen 61 embert tartóztattak le az incidensek után. Életkoruk 14-50 év között mozog. A vádak többsége betörés és lopás miatt áll fent.

Önvédelemből fojtotta meg az agresszív négert a tengerészgyalogos – 15 év börtönt kaphat érte

Újra végigsöpörhet a BLM-terror az Egyesült Államokon?

(CBS News nyomán Szent Korona Rádió )