Önvédelemből fojtotta meg az agresszív négert a tengerészgyalogos – 15 év börtönt kaphat érte

Ártatlannak vallotta magát Daniel Penny, volt tengerész gyalogos a manhattani bíróságon, ő volt az, aki magát és a körülötte lévőket védve megfojtotta a metróban erőszakoskodó négert. Ez az eset is jól mutatja a liberális kettösmércét: ha bűnözés közben meghal, de fehér keze által akkor ki kell emelni, hogy afroamerikai, cigány stb. Ha elkövető, akkor persze semmi esetre sem…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A 24 éves volt amerikai tengerészgyalogos május elején fojtotta meg a New York-i metróban a 30 éves néger férfit, Neelyt. Neely ismertnek számított a metrózók körében, Michael Jackson-imitátorként ugyanis rendszeresen “szórakoztatta” a közönséget a Times Square-i aluljáróban. A mentális problémákkal küzdő, évek óta hajléktalanságban élő férfi május elején összetűzésbe került az utasokkal. Az F vonalon járó metró egyik szerelvényében fel-alá járkált, ordítozott. Egy ponton már többen is megpróbálták lefogni.

Köztük volt Penny, aki a földre teperte Neelyt, hátulról lefogta, és 2 perc 55 másodpercig szorította a karját a nyakára. Az esetet több utas végig videózta, senki nem avatkozott közbe.

Amikor elengedte, Neely teste már ernyedt volt. Később az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi halálát a nyakára helyezett nyomás okozta, és gyilkosságnak minősítette az esetet. Pennyt május 12-én tartóztatták le.

Neely halála újabb zavargáshullámot indított, demonstrálók lepték el a New York-i metrót. A tiltakozók szerint az eset “újabb bizonyíték a fekete bőrű és mentális betegségekkel küzdő emberekkel szemben tanúsított túlzott erőszakra.”

A férfi ellen szerdán hirtelen felindultságból elkövetett gyilkosság miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják, akár 15 év börtönt is kaphat. Penny a bíróságon ártatlannak vallotta magát és önvédelemre hivatkozott.

A férfi a meghallgatása előtt és után sem nyilatkozott az újságíróknak, de korábban a közösségi médiás oldalán azt írta az eset kapcsán, hogy nem állt szándékában megölni a férfit.

“Féltettem magam, de körülnéztem, ott voltak a nők és a gyerekek, ő meg az arcukba kiabált és fenyegette őket. Egyszerűen nem tudtam ülve maradni”

– írta.

Az ügyvédei szerint jó esély van arra, hogy nem fogják elítélni.

“Nincs olyan élő, lélegző ember Manhattanben, aki ne tapasztalta volna meg annak egy változatát, amit nemcsak Daniel Penny, hanem mások is átéltek abban a metrókocsiban”

– mondta az újságíróknak a férfi védője, Thomas Keniff.

A tárgyalás októberben folytatódik.

Jordan Neely egyedül élt. Az apjával eltávolodtak egymástól, édesanyja erőszakos körülmények között halt meg 2007-ben. A nőt megfojtották, holttestét néhány nappal később egy bőröndben találták meg egy út mellett New Jersey-ben. Az akkor 14 éves Jordan az anyja akkori barátja ellen tanúskodott a bíróságon. Fiatalkora óta mentális problémákkal küzdött. Amerikai sajtóhírek szerint 42-szer tartóztatták le, többek között bliccelés és kisebb értékű lopások miatt, de egyszer azért is, mert megtámadott három nőt.

Black Lives Matter 2.0 – European Edition – Avagy a négereknek mindent szabad

Saját lányával grillezte meg annak nagyanyját egy amerikai néger

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)