Attila Védvonal Nap: az emléktúra mellett nyilvános rendezvény is várja a megemlékezőket (+koncert)

Az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra céljában (Maglód, Árpád vezér park) különálló, nyilvános és ingyenes rendezvénnyel várja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az érdeklődőket 2023. szeptember 23-án: kiállítások, vetélkedő, kerekasztal-beszélgetések, helyi néptáncegyüttes, és az este fénypontjaként Vári-Kovács Péter koncert színesíti a napot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Attila Védvonal Túra (19-es rövid, 44-es hosszútáv, RÉSZLETEK IDE KATTINTVA) a maglódi Attila Védvonal Napból nőtte ki magát. 12 évvel ezelőtt egy statikus rendezvényen mutatták be a maglódi HVIM-es szervezők, Marton Gáborék, hogyan is nézett ki a védvonal, és szerveztek köré egy emléknapot. Következő évben már emléktúrát szerveztek a hősök emlékét ápolók, ami idén 11. emléktúra lesz, Dunakesziről és Isaszegről indulva, felsorakoztatva évről-évre a hazafias oldal szervezeteit.

 

Helyszín: Maglód, Árpád vezér park (Maglódi Nyaraló Vasútállomástól 3 perc séta)
Időpont: 2023. szeptember 23. 15:00-tól.
Részvétel: ingyenes.

Az emléknap idén visszatér, miután a tavaly, tizedik túrán is komolyabb rendezvény várta a beérkezőket. Idén a helyi, országos színvonalat képviselő Kacamajka Városi Néptáncegyüttes nyitja a sort a színpadon 15 órakor, majd következik két beszélgetés. Az elsőn (16:15) Marton Gábor (HVIM) és Lévai Attila (Maglód, önkormányzati képviselő) beszélgetnek a helyi közügyekről és a hagyományőrzés jelentőségéről, az Attila Védvonal maglódi történelmi és jelenkori jelentőségéről. Kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, ahol már az Attila Védvonal történelmi vonatkozásai, és maga a túra is átbeszélésre kerül: Barcsa-Turner Gábor (HVIM, a túra főszervezője), Csarnai Márk történész és Kolonits László régész-történész (DuoGladii főszerkesztő) beszélgetnek. Erre a kerekasztal-beszélgetésre (17:30) érkezik be a túrázók zöme, aki minimálisan is tartja a tempót, kényelmesen beér a hosszútávról is. Az est fénypontjaként Vári-Kovács Péter ad hősök emlékéhez méltó koncertet 18 óra 30 perctől. Részletekért lásd a plakátot!

A helyszínen büfé és külön konyha várja az érdeklődőket! A túra résztvevői a nevezési díjban foglaltak alapján jogosultak egytál elfogyasztására, de a szervezők gondoltak azokra is, akik csak a különálló rendezvényre érkeznek.

(Szent Korona Rádió)

Idén sem marad el az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra

X. Attila Védvonal Túra – Jubileumához méltóan tartatott meg a rendezvény