Szélsőséges németekkel rémisztget a Guardian

Egy, a lakosság politikai nézeteit vizsgáló tanulmány szerint Németországban egyre szélesebb körben terjednek el a “szélsőjobboldali és antidemokratikus” nézetek. A készítők szerint a lakosság 8%-a szélsőséges nézeteket vall. Persze szerintük már az is szélsőséges, ha valakinek nem tetszik, hogy egyesek megcsonkítják a testüket és torzszülöttként – azaz “transzneműként” – élnek, megbotránkoztatva a többségi, normális társadalmat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Friedrich Ebert Alapítvány megbízásából készült tanulmány kimutatta, hogy a lakosság 8%-ának határozottan szélsőjobboldali világnézete van, ami a korábbi tanulmányokhoz képest 5-6%-os növekedést jelent.

A Német Szociáldemokrata Párthoz (SPD) szorosan kötődő alapítvány megállapította, hogy a tekintélyelvű módon vezetett államot kívánók aránya a 2014-es 2-4%-ról mostanra 6%-ra emelkedett. A szerzők szerint további jelek mutatnak az “intolerancia”, valamint az előítéletek növekedésére.

A válaszadók 17%-a mondta mondta, hogy megvetendőnek tartja a transz emberek identitását, míg 11%-uk szerint a nőknek „újra el kellene gondolkodniuk a feleségként és anyaként betöltött szerepükön”.

Nincs lobbi? Németországban még könnyebbé teszik a “nemváltást”, akár 14 (!) év alatt is

Lángoljon a modernizmus úttörője! – 15 Teslát gyújtottak fel Németországban

Ezúttal fiatal édesanyát vertek össze „bátor” antifasiszták Németországban

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)