Elloptak egy tankot Izraelben

Bár azóta meglett, az amerikaiaknak sikerült elhagyniuk egy vadászgépet, annyira, hogy még a lakosság segítségét is kérniük kellett. Nagy szövetségesük Izrael is hasonlóan járt, tőlük egy harckocsit loptak el, mely azóta meglett, de igen nagy fricska ez a hadseregnek. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az izraeli rendőrség szerda reggel jelentette be, hogy egy harckocsit (Merkava Mk 2) elloptak az izraeli hadsereg egyik kiképzőbázisáról az Elikim csomópont közelében.

Másnap megtalálták egy 20km-re fekvő nesheri roncstelepen.

A IDF (Izraeli Védelmi Erők) közleménye szerint a tank csak egy Merkava Mk 2 volt melyet évekkel ezelőtt kivontak a szolgálatból. Fegyverzete már nem volt működőképes és nem volt feltöltve lőszerrel – állítja izraeli hatóság közleményükbe. A harckocsit egy bárki számára megközelíthető lőtéren helyezték el, melyet hadgyakorlatokon használtak.

Jelenleg két embert gyanúsítanak a tank ellopásával kapcsolatban, egyet Tiberiasból a másikat Haifából tartóztattak le a lopással kapcsolatban. A lopással kapcsolatos tervek, motivációk nem ismertek. Jelenleg az izraeli rendőrség és hadsereg vizsgálja az esetet. A harckocsit azóta vissza szállították a bázisra.

Nem ez az első eset Izraelben, hogy elloptak volna egy tankot. Az év elején az igazságszolgáltatási reform ellen tüntetők Golán-fennsíkon található emlékhelyről loptak el egy tankot, amelyet az 1973-as jom kippuri háborúban használtak.

Megtermékenyített petesejt nélkül állítottak elő egy embriót az izraeli tudósok

A Moszad volt vezetője is beismerte, hogy Izraelben faji megkülönböztetést alkalmaznak a palesztinokkal szemben

(Izraeli Nemzeti Hírek nyomán Szent Korona Rádió) )