Nem nyugodnak az ukránok – Munkácson még a magyar sportpályákat is elveszik!

A munkácsi várról a Turul eltávolítása, a magyar nyelvű iskola magyar igazgatójának leváltása, a megalázó és az őshonos kárpátaljai magyarság kisebbségi jogait sárba tipró évnyitó után sem nyugszik a Baloga vezette önkormányzat, a több mint százéves, magyar alapítású helyi sportegyesület alól húzták ki a földet. Persze a város képviselő-testületének döntése, ahogy a Turul-szobor esetében is, törvénysértő.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megbízható forrásból származó információk szerint a magyarellenes bosszú mellett egy másik cél is vezérli a Baloga-klánt. Ez pedig a pénz, a nagy pénz.

A magyar nyelvű oktatás fokozatos leépítése, majd a diákok szélnek eresztése után eladnák az iskola patinás épületét, ami Munkács központjában van. Nem ez lenne az első földdarab, ami ingatlanspekulációnak esne áldozatul. A magyarok által alapított Munkácsi Sport Egyesület (MSE) létesítményeit már régen privatizálták, de maga a föld a városé maradt.

Mostanáig. Andrij Baloga polgármester és köre már többször nekirugaszkodott, hogy eladja az ingatlant, de eddig ezt a képviselők leszavazták.

A legújabb képviselő-testületi ülésre azonban már csak Andrij Baloga és támogatói jutottak be, a többieket, köztük a magyarokat, egyszerűen kizárták. A meghirdetett időpontnál hamarabb zárták be az ülésterem ajtaját, elé pedig biztonsági őröket állítottak.

Az 1800-as évek vége felé alapított magyar sportegyesületnek ezzel vége. A focipályák, a teniszpályák, az úszómedence helyére valószínűleg lakópark kerül. Az ingatlanspekulánsok rég kinézték már maguknak, mert Munkács legértékesebb földjeinek egyike, közvetlenül a Latorca folyó partján.

A magyar himnuszt sem lehetett elénekelni a munkácsi magyar középiskola tanévnyitóján

Indoklás nélkül eltávolították a posztjára visszahelyezett munkácsi igazgatót

Sorra tüntetik el a magyar zászlókat Munkács térségében

(Kárpáthír nyomán Szent Korona Rádió)