Indoklás nélkül eltávolították a posztjára visszahelyezett munkácsi igazgatót

Ismételten menesztették az azonnali hatállyal visszahelyezett Schink Istvánt a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola menesztett iskolaigazgatóját, akit korábban már egyszer indoklás nélkül kirúgtak. Így működik az ukrán jogállam. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Újra menesztették az igazgatót (2023.05.08.)

A Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola Facebook oldalán tette közzé igazgatójának kálváriáját:

“Kedves Mind! Iskolánk igazgatóját, Schink Istvánt ismételten elbocsátotta a munkácsi városvezetés annak ellenére, hogy a bíróság kimondta: jogtalan volt a januári menesztése és vissza kell helyezni állásába. Három hete vissza is helyezték majd ugyanolyan indoklással, vagyis érdemi indoklás nélkül a mai napon, május 8-án ismét elbocsátották. A különbség csak annyi hogy Angyalossy Krisinec Katalin helyett most Lábos Mihajlo tanfelügyelő a végrehajtó.
Szóval újra feladatunk van…”

Korábban írtuk: 

Az igazgatót ez év januárjában menesztették az iskola éléről – indoklás nélkül. A tanári kar aláírásgyűjtésbe kezdett, melyet be is nyújtottak a városi vezetésnek, azonban választ nem kaptak rá.

Schink István a bírósághoz fordult segítségért. A bíróság úgy vélte, a menesztés megalapozatlan volt, így a Munkácsi kistérség oktatási osztálya visszahelyezte Schink Istvánt igazgatói tisztségébe.

Szégyen magyarnak lenni Kárpátalján? Jelképeinket eltávolíttatják, a magyar tanárokat kirúgják

A Kárpátaljai magyarok elleni jogtiprásokról beszélt Dr. Gaudi-Nagy Tamás a Kossuth Rádióban

(Kárpátalja nyomán Szent Korona Rádió)