Nincs maradásuk a hadköteles ukránoknak Lengyelországban

Többször is felmerült már, az ukrán kormányzat részéről is, hogy a külföldre menekült, hadköteles korú férfiakat vissza kell toloncolni az USA báb országba, hogy a frontra küldhessék őket. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Lengyelország és Ukrajna megállapodást kötött, melynek értelmében kiutasítják a lengyelek a  hadköteles korú ukránokat. Emellett Zelenszkij minden szolgálatra alkalmatlansági igazolás felülvizsgálatát rendelte el, szóval aki ezeddig akár megvesztegetéssel mentesült a szolgálat alól, könnyen a húsdarálóban találhatja magát. Ez vélhetően azért történt meg a Hír TV szakértője szerint, mert Ukrajna nagy mértékű veszteségeket szenvedett, nincs más választásuk az általános mozgósítás mellett, hiszen több millióan menekültek már el az országból.

Arra is választ kaptunk, hogy a kiadatást hogyan fogják végrehajtani. Az ukrán hatóságok kiállítanak a körözöttekről egy listát, melyet megelküldenek, és az ország hatóságai felkeresik az azon szereplő személyeket, kötelezik őket az  ország elhagyására és Ukrajnába való visszatérésre.

Digitális hadviselés – Musk egy gombnyomással akadályozott meg egy ukrán támadást

(Hír TV nyomán Szent Korona Rádió)