Venezuelában elkezdték a buzik “levadászását”

Július 23-án, egy hétköznapi vasárnap délutánon a venezuelai valenciai deviáns bár, az Avalon Man Spa and Bar zsúfolásig megtelt aberrált vendégekkel, amikor váratlanul megérkezett a rendőrség. Valahol tudják, hogy hogyan kell az aberráltakkal törődni.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Előzetes figyelmeztetés és házkutatási parancs nélkül hatoltak be a venezuelai nemzeti rendőrség emberei a masszázsszobákba, az öltözőkbe és a szaunafülkékbe, a szemtanúk szerint “Kifelé!” és “Kezeket fel!” kiáltásokkal. Pillanatok alatt 33 embert tartóztattak le szeméremsértés, zajártalom és bűnszövetségben való részvétel vádjával.

“Még mindig nem értem. Minden papírmunkánk megvolt, és mégis letartóztattak minket. Venezuelában még a bordélyházak sem szembesülnek ilyen akciókkal.”

– nyilatkozta Guillermo Luis, az Avalon 34 éves tulajdonosa.

A klubot hetekre bezárták, és a venezuelai LMBTQP közösség attól tart, hogy a kormány újból a homoszexualitás kriminalizálása felé tesz majd lépéseket.

Az autoriter szocialista állam egyike azon kevés dél-amerikai országnak, amely nem ismeri el az azonos neműek házasságát. Az idei évig a homoszexualitás felvállalása a hadseregben szabadságvesztéssel sújtott bűncselekménynek számított.

Tamara Adrián, aki 2015-ben első transzneműként került be a venezuelai nemzetgyűlésbe, azt mondta, hogy Nicolás Maduro elnök kormánya egyértelműen ellenséges magatartást mutat az LMBTQP közösség és a nők jogaival szemben.

“Nem emlékszem ekkora ügyre, mint ez. Ezek a férfiak magánterületen tartózkodtak. Nem tudom bizonyítani, de az ilyen akciókat a felsőbb körökből származó felhatalmazással hajtják végre. Ez sokakban egyértelműen félelemérzetet kelt.”

– mondta a The Washington Postnak, utalva az aberrált szórakozóhely elleni razziára.

2023 első negyedévében az LMBTQP közösséggel szembeni fellépés venezuelai megfigyelőközpontja legalább 60 esetet regisztrált. A megfigyelőközpont szerint harminc százalékukat állami szerv követte el.

“Az LMBTQ+ közösség elleni kriminalizációs kampányra figyelmeztettünk, amely nem különbözik az abortusz elleni kampánytól és a különböző szektorok politikai kriminalizációjától”

– mondta Yendri Velásquez, a megfigyelőközpont koordinátora. Megjegyezte, hogy a razzia az elmúlt két évben az ötödik volt az aberrált szórakozóhely ellen, de az első alkalom, hogy ilyen nagy csoportot tartóztattak le.

A venezuelai hatóságok nem válaszoltak a kommentárra irányuló megkeresésekre.

Luis elmondta, hogy 2021-ben nyitotta meg az Avalon Man Spa és bárt, hogy a homoszexuális férfiak számára “biztonságos hely legyen, ahol összegyűlhetnek és kikapcsolódhatnak.”  A rendőrség most őrizetbe vette a férfiakat, elvették a telefonjaikat és átnézték a személyes adataikat.

A rendőrök elküldték a férfiak képeit, nevüket és személyi igazolványuk számát több riporternek is, akik aztán közzétették azokat a Twitteren.

A legtöbb férfit három napig tartották fogva, mielőtt szabadon engedték őket. Tarek William Saab főügyész végül tiltakozások közepette bejelentette, hogy a vádakat ejtik ellenük. Luis és két alkalmazottját azonban egy hétig fogva tartották; a vádak továbbra is függőben vannak.

Velásquez szerint a kormány igyekszik erősíteni a kapcsolatokat az egyre erősebb és gazdagabb keresztény csoportokkal. Maduro januárban bejelentette a “Jól felszerelt egyházam” elnevezésű, államilag finanszírozott programot, amelynek célja a templomok korszerűsítése és átalakítása, “hogy a gyülekezetek tagjainak méltó helyiségek álljanak rendelkezésére, ahol az Istennel való találkozásban fejleszthetik hitüket”.

“Aggodalommal látjuk, hogy a kormány megerősítette a szövetséget a vallási csoportokkal. Ezek a csoportok pénzeszközökkel és intézményi támogatással rendelkeznek.”

– mondta Velásquez.

A klub múlt pénteken nyitott ki először a rajtaütés óta.

LMBTQP-propaganda terjesztése miatt büntette meg Oroszország a TikTokot

Szembeszállt a létrontással az Észt Metodista Egyház: azért léptek ki az UMC-ből, mert az az LMBTQP-lobbit támogatja

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)