LMBTQP-propaganda terjesztése miatt büntette meg Oroszország a TikTokot

Büntetést szabott ki egy moszkvai bíróság a Tiktokra, amiért azok szabadon hagyták terjedni az LMBTQP-lobbi létrontó videóit a közösségi oldalon.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy moszkvai bíróság 2 millió rubeles (átszámítva körülbelül 7,5 millió forintos) közigazgatási bírságot szabott ki a TikTok közösségi videómegosztóra négy LMBTQP-propagandát tartalmazó videó miatt. Az ügyben eljáró bíró, Timur Vakarhamejev elmondása szerint le kellett volna törölniük a videókat, amelyeket az állami távközlési felügyelet, a Roszkomnadzor azonosított. Mint a hivatal elmondta

ezek a videók nem hagyományos szexuális kapcsolatokról szóló információkat tartalmaznak, és ezért károsak a kiskorúakra,

írja az Interfax.

Az egyfajta cenzori hivatalként működő Roszkomnadzor óriási befolyással bír Oroszországban, a Kreml széleskörű hatáskörrel ruházta fel, de az effajta cenzúra gyakorlatilag minden médiaplatformon jelen van, de csak a normalitást képviselőkkel szemben. Hatóságként korlátozhatja, milyen létrontó tartalmak nem juthatnak el az állampolgárokhoz, miközben bírságokkal és tiltásokkal próbálják visszaszorítani a technológiai vállalatok és a média démonjait – így a TikTok sem először kap büntetést.

A cég védőügyvédje az eljárás során állítólagosan elkövetett jogsértésekre és az eset “jelentéktelenségére” hivatkozva kérte a bírótól – szerencsére sikertelenül – az ügy ejtését.

Az orosz parlament tavaly novemberben fogadta el az LMBTQP-propaganda elleni törvény kiterjesztését. Így ha egy cselekményről vagy eseményről megállapítják, hogy az a homoszexualitást népszerűsíti – legyen az online, mozgóképben, könyvben, hirdetésben vagy közterületen -, akkor komoly pénzbüntetés szabható ki. Külföldi állampolgárok esetében 15 napos fogvatartás és kitoloncolás lehet a következmény.

A szerb elnök kijelentette, hogy nem írja alá “a három nemre” és az azonos neműek házasságára vonatkozó törvényeket

Buzeránsnak és zsidónak kamuzta magát egy iraki migráns, hogy ne toloncolják ki

(Humen Online – Szent Korona Rádió)