Drag queen jelent meg a TV2 tehetségkutatóján: „Imádom, egy ilyen gyerekre szükség van ebben a műsorban”

A TV2 „tehetségkutató műsorában”, a Sztárban sztár leszek! színpadán megjelenő amatőr drag queen nem éppen azt a reakciót váltotta ki, amit egy Fidesz-közeli csatornától elvárnánk. Habár nem tudott énekelni, és az egyetlen, amit fel tudott mutatni, az ízléstelen vonaglás volt, azért négy igennel továbbjutott.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megjelent a 18 éves Bíró Enzo, akinek kinézete a színfalak mögött egyértelműen queer-kódolt volt: a szeme ki volt festve, a nyakában gyöngysor lógott, a színpadon pedig teljes drag szettben, női ruhában, műszálas parókával adta elő Britney Spearstől a Womanizert. Nem kifejezetten énekelt, sőt ő maga is elmondta előtte, hogy ugyan tanult énekelni, de ez a szám inkább a show-ról szól.

A drag queen előadása elején a zsűrik nevettek rajta, látszólag nem tartották helyén valónak azt, de aztán a hangulat egyszerre átalakult, végül „jó fazonnak” írták le, és egyértelműen tetszésüket fejezték ki. Gratuláltak, és még méltatták is, hogy vonaglásában „két ugyanolyan mozdulat nem volt, a mozgást végig kitalálta”.

És így történt, hogy ott állt egy tizennyolc éves, kisminkelt, harisnyában és magas sarkúban álló drag queen a TV2 főműsoridőben futó „tehetségkutató műsorának” színpadán, és azt mondta neki Köllő Babett, az egyik zsűri:

„Na így néz ki Enzo, tessék, gyönyörű! Nagyon kis helyes!”

Mind a négy „mester” óriási igennel juttatta tovább a drag queent, holott még az is kérdés volt, hogy egyáltalán tud-e énekelni az illető.

„Imádom, egy ilyen gyerekre szükség van ebben a műsorban”

– mondta Tóth Gabi, akit egyébként foggal-körömmel próbálnak egy konzervatív családanyaként bemutatni, de ő újra és újra az ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot. Aztán Pápai Joci azzal fejezte be a blokkot, hogy azt szeretné, ha őt is erre tanítaná Köllő Babett. A Sztárban sztár leszek! végül úgy prezentálta az LMBTQP-személyt, mint egy kicsit habókos, de azért abszolút oda való jelentkezőt.

A csatorna nyári közleménye szerint a válogatók júniusban kezdődtek el, három hónappal ezelőtt, tehát nem lehet azt mondani, hogy teljesen váratlanul érhette a műsorkészítőket az, ahogy a gyerekvédelmi törvényt elkezdték alkalmazni a médiában – 2021-ben a Médiatanács már kiosztott egy 18-as karikát az RTL Klubnak egy leszbikus kapcsolatról szóló filmnek, mert meghatározóan jelenítette meg a műsorszám a nemváltással és a homoszexualitással kapcsolatos témaköröket. Vajon ez szemet fog-e szúrni az ilyesmire máskor ugró Médiatanácsnak?

Hát mik vannak? Újabb drag queenről derült ki, hogy pedofil

Vidámparkban tartott gyermekmegrontó műsort egy drag queen

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)