A CIA évek óta pénzeli világszerte a médiumokat

Az amerikai demokrata elnökjelölt Robert F. Kennedy Jr. arról beszélt egy interjújában, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálata világszerte finanszírozza a hozzá közel álló médiát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ifjabb Robert F. Kennedy abból a Kennedy famíliából származik, amelynek története az elmúlt hét évtizedben szorosan egybefonódott a Demokrata Pártéval. Kennedy az Egyesült Államok 35. elnökének, Jonh F. Kennedynek az unokaöccse. Elnökjelölti indulását 2023. április 19-én jelentette be, a Demokrata Párt színeiben az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden kihívója.

Robert F. Kennedy Jr. a demokrata elnökjelölti kampány igazi fehér hollója, hiszen több olyan témával kapcsolatban is megszólalt, amelyet pártja került, ilyen például a koronavírus elleni vakcinák hatékonysága.

Nem meglepő tehát, hogy az egykori elnök unokaöccse azzal kapcsolatban is felszólal, hogy az Egyesült Államok propagandacélokra külföldi újságírókat fizet le.

A fent említett interjúban a The Epoch Timesnak Kennedy a külföldi médiumok amerikai támogatásáról szó szerint ezt mondta:

“A CIA mára az újságírás egyik legnagyobb támogatója világszerte. A legnagyobb támogatást a USAID-en keresztül juttatják. Az Egyesült Államok a világ szinte minden országában pénzeli az újságírást. Birtokában vannak médiumok, és több ezer újságírónak állja a fizetését. Ezt nem tehetik meg az Egyesült Államokban, de 2016-ban Obama elnök úgy módosította a törvényt, hogy az legális legyen a CIA számára, hogy propagálják az amerikaiakat.”

A CIA a kiválasztott médiumokon keresztül beavatkozik a külföldi országok politikájába.

Az elnöki családból származó, demokrata párti Robert F. Kennedy Jr. elnökjelölt kijelentése tehát egy újabb bizonyíték arra, hogy a dollármédiumok nemcsak hogy léteznek, de azok működését tulajdonképpen a legfelsőbb amerikai körök befolyásolják.

Az USA utasítására távolították el a volt ukrán főügyészt

Új stratégia az amerikai hírszerzés számára

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)