Erdogan szerint Ukrajnának a NATO-ban a helye

Ismét egy elfogult, a tényeket és történteket figyelmen kívül hagyó nyilatkozatot adott egy államfő. Ezúttal Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan gondolta úgy, hogy a csak követelőzni tudó Ukrajna megérdemli a NATO tagságot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ukrajna kétségtelenül megérdemli a NATO-tagságot

– jelentette ki Erdogan török elnök a Volodimir Zelenszkij “ukrán” államfővel péntek este tartott közös találkozóját követő sajtótájékoztatón.

A török államfő hangsúlyozta, hogy amióta a feszültség forró konfliktussá vált, azóta Törökország rögzítette, hogy elutasítja ezt a nemzetközi joggal ellentétes háborút.

Hozzátette, hogy “a Krím 2014-es, nemzetközi jogot sértő annektálása óta minden platformon kifejeztük támogatásunkat Ukrajna területi integritása, szuverenitása és függetlensége mellett. A gyakorlatban is demonstráltuk Ukrajnával való szolidaritásunkat konkrét segítségnyújtással politikai, gazdasági, humanitárius és technikai területeken”.

A két államfő tárgyalását követően Erdogan újságíróknak elmondta, hogy Ankara továbbra is a Törökország és az ENSZ közvetítésével a háborúban álló Ukrajna és Oroszország közt létrejött fekete-tengeri gabonaszállítási megállapodás meghosszabbításán dolgozik.

“Folyamatosan dolgozunk a gabonaszállítás (tengeri) folyosójának kérdésén” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a legutóbbi meghosszabbítás július 17-én lejár.

“Oroszország úgy viselkedik, mintha az egész Fekete-tenger az ő birtokában volna”

– mondta Zelenszkij, aki az országát ért orosz támadás óta most először látogatott Törökországba.

A török elnök elmondta: Vlagyimir Putyin orosz elnök a tervek szerint augusztusban látogat Törökországba, amikor is, Erdogan reményei szerint, a gabonaszállítás kérdése mellett a fogolycsere kérdése is napirendre kerül majd.

Washington Post: Elsöprő sikert remélt az USA Ukrajnától, leülhetnek tárgyalni az oroszokkal, ha nyár végéig nem történik semmi

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)