Buzeránsnak és zsidónak kamuzta magát egy iraki migráns, hogy ne toloncolják ki

Egy betolakodó, aki szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt, miután illegálisan belépett az Egyesült Királyságba, zsidónak vallotta magát, hogy Nagy-Britanniában maradhasson – derült ki a manchesteri bíróságon. A férfi három éve küzd azért, hogy Nagy-Britanniában maradhasson. Véleményünk szerint a halmozottan hátrányos helyzet csak egy fajta büntetéssel sújtható…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy migráns, aki szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt, miután illegálisan belépett az Egyesült Királyságba, zsidónak vallotta magát, hogy Nagy-Britanniában maradhasson – derült ki a manchesteri bíróságon.

Az iraki állampolgár, akit jogi okokból nem lehet azonosítani, állítólag azt a történetet találta ki, hogy zsidó, és veszélyben lenne, ha visszaküldenék Irakba, egy túlnyomórészt iszlám vallású országba.

Emellett azt is állította, hogy „homo- vagy biszexuális”, hogy elkerülje az Egyesült Királyságból való kitoloncolást.

A férfi azt is megpróbálta elhitetni, hogy veszély fenyegeti, ha visszatér Irakba, mert az apja csatlakozott az Iszlám Államhoz.

A férfit 2019-ben három évre börtönbe zárták, mert szexuálisan zaklatott egy 12 éves lányt, alig néhány hónappal azután, hogy illegálisan érkezett az Egyesült Királyságba.

A manchesteri bíróság múlt héten tárgyalta a férfi menedékjogi ügyét, miután három évig küzdött azért, hogy Nagy-Britanniában maradhasson.

Susan Michelle Kebede bírónő szerint „valószínűtlen, hogy a férfi 2018-ban, amikor kitöltötte a menedékjogi kérdőívet, el akarta volna rejteni a szexualitását”.

A bíróság meghallgatta, hogy a migráns csak a 2020-as kitoloncolási eljárásról szóló értesítés után vetette fel először a kérdést.

Kebede bíró úgy ítélte meg, hogy a története „ellentmondásos”, és hogy „minden tekintetben kitalálta azt”, hogy megpróbálja megerősíteni a menedékjogi kérelmét és az Egyesült Királyságban maradni (milyen fura, hogy tudnak ezek ép ésszel is gondolkodni – a szerk.).

A 2003-as iraki háború óta mintegy 51 000 iraki kért menedékjogot az Egyesült Királyságban. Tavaly több mint 6000-en érkeztek, többségük (4377) a La Manche-csatornán átkelve, kis csónakokon.

A 2003 óta benyújtott iraki menedékkérelmek többségét azonban elutasították. Csak ötödük (11 647) kapott valamilyen formában engedélyt az országban való tartózkodásra, és csak tizedük (6 097) kapott menekültstátuszt.

Férfit erőszakolt egy homoszexuális (?) migráns

Lövöldöztek és robbantottak is a migránsok a magyar-szerb határon

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)