Egyre jobban tolja a néger a genderlobbit a versenyautózás királykategóriájában

A Forma-1 világában ismét heves vitát robbantott ki a hétszeres világbajnok pilóta viselkedése. A Mercedes versenyzője ezúttal sem a pályán nyújtott teljesítménye miatt került előtérbe, hanem azért, mert zavarja, hogy a pilótákat még mindig férfinak merik szólítani az emberek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A hétszeres világbajnok ismét a hisztije miatt került rivaldafénybe. A Mercedes versenyzője ezúttal azt sérelmezte, hogy a tehetséges nők nemigen kapnak szerepet és elismerést az iparágban, így mindenképpen változtatni kellene ezen.

A brit versenyző ezen felül azon is kiakadt, hogy a pilótákra még mindig a hímnemű terminológiát használják (HE/HIM), míg a FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) egyszerűen „versenyzőként” (esetükben rider) hivatkozik a szereplőkre a köznyelvben és a hivatalos iratokban.

„”Nos, ez az egész nem lep meg. Csak férfiak vannak a szobában, és ez azóta így van, mióta itt vagyok. Valószínűleg nem volt elég nagy jelentősége a változtatásoknak. Talán van egy másik oldala is ennek, de mindenesetre nem bátorító az üzenet.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség szóvivője Hamilton hisztije miatt elárulta, hogy belső vizsgálatot rendeltek el.

“Az FIA alapszabályzatának elején szerepel egy nyilatkozat, miszerint a személyekre utaló kifejezések mindkét nemre vonatkoznak. Ez a kérdéskör jelenleg a belső vizsgálat részét képezi.”

Kötelező beépíteni a genderkérdést egy EU-s posztdoktori ösztöndíjába

Anglia elesett: 9-15 éveseknek szóló titkos buzipropaganda, anális szex és maszturbálás mint házi feladat

(Racing line nyomán Szent Korona Rádió)