Megint keresztény rendezvényt akart provokálni az LMBTQP-lobbi, de a tervezett rendezvény bátorság és támogatottság hiányában elmarad

A pécsi püspökség családi napjának közelében, azonos időpontban szeretett volna felforgató rendezvényt szervezni az Amnesty International Magyarország és egy hozzájuk közel álló, baranyai fiatalokból álló társaság. A programot lefújták és végül máshol tartják meg, a bírságtól és a normális emberek haragjától tartva, valamint az esemény helyszínét szolgáltató egyesület is visszamondta a feladatát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A szeptemberi felháborító módon már a harmadik Pride-felvonulás lesz idén Pécsett. Egy ehhez kapcsolódó, gyermekek számára is nyitott rendezvényt szeretett volna szervezni a városban az Amnesty International Magyarország és a hozzájuk közel álló, baranyai fiatalokból álló társaság, a Freedom Club. Csakhogy hétfőn kiderült:

abban a formában, illetve ott, ahová eredetileg tervezték, a program nem valósulhat meg.

A Szivárványos Nap Pécsett nevű eseménynek eredetileg helyszínt biztosító Civil Közösségek Háza (CKH) visszamondta a rendezvény befogadását – tájékoztatta a Szabad Pécset Rimai Dávid, az Amnesty International regionális koordinátora. Elmondta, hogy korábban több politikai felszólalásra is sor került a helyi nyilvánosságban a tervezett esemény ellen, leginkább arra hivatkozva, hogy gyerekek is részt vehettek volna rajta.

A Mi Hazánk feljelentést tett a rendezvény miatt. Nyilvánosan ellenezte a programot – a gyerekek jogaira és a gyerekek befolyásolására hivatkozva – Kővári János, aki korábban a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője volt, ma már az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi önkormányzati képviselője, a pécsi közgyűlésben a KDNP–ÖPE-frakció vezetője.

Kifogásaiban arra is hivatkozott, hogy a szivárványos nap tervezett helyszíne közelében a pécsi püspökség rendez ugyanakkor családi napot. Az utóbbi rendezvény a Barbakánnál lesz, a másik pedig a Szent István térről nyíló kerthelyiségben lett volna, amely azzal a kis utcával párhuzamos, amelyben a püspökség eseménye lesz.

Gyermekvédelmi bírságtól és atrocitástól tartanak

A két esemény közötti térben ugyanakkorra terveznek egy civil jótékonysági eseményt is, és nem sokkal távolabb, a Káptalan utcában a Múzeum Utca nevű, többnapos gasztronómiai és kulturális rendezvény is zajlik majd.

A Szabad Pécs információi szerint a Civil Közösségek Háza azért mondta le a programot, mert tartottak attól, hogy a legújabb, gyermekvédelmi jogszabályok miatt esetleg bírságot kell fizetniük. A pécsi-baranyai civilek számára több évtizede ernyőszervezetként működő csoport vezetője, Vincze Csilla szerint valójában a másik oka az volt a lemondásnak, hogy attól tartottak: ebben a felfokozott hangulatban esetleg atrocitás érhet valakit, akár kisgyerekek szeme előtt történhet kellemetlen incidens, aminek a kockázatát nem akarták felvállalni, az igazság azonban, hogy a gyermekeket sokkal több trauma érheti az ilyen eseményeken a normális emberek közbeavatkozása nélkül.

A szervezők szerint jogszerű a rendezvény

Rimai Dávid elmondta: a rendezvényt a tervezett időpontban mindenképpen megtartják, de még keresik a helyszínt valahol a belvárosban, olyan helyen, ahol zöldterülethez is lehet csatlakozni. Ha mégsem sikerül ilyet találni, akkor az Amnesty pécsi irodájában lesz.

A szivárványos napot eredetileg korábban akarták megtartani, július végén, még a Pride-hónap alatt. Végül úgy döntöttek, hogy talán szerencsésebb a Pride-hónap letelte és a Pécs Pride időpontja közé tenni a programot, mert úgy érezték, hogy a jelenlegi helyzetben – könyvek lefóliázása stb. – a Pride időszakán kívül is szükség lehet az LMBTQ-témák megjelenésére, hogy így segítsék a megértést, az elfogadást, megszólalási, konzultálási és találkozási lehetőséget biztosítva az érintett embereknek egymással és az életük és problémáik felé nyitott és érdeklődő emberekkel. Nyilván az is szempont volt, hogy a lehető legtöbb, különféle módon felforgató, gyermekek életének tönkremenetelét megalapozó programot szervezzenek.

Ez most tényleg “Bezzegrománia”: megakadályozták Nagyvárad egyházai az LMBTQP-felvonulást

Transzféreg: Méh átültetést szeretne, csak azért, hogy utána abortálhassa a gyermeket

(Vadhajtások – Szent Korona Rádió)