Ez most tényleg “Bezzegrománia”: megakadályozták Nagyvárad egyházai az LMBTQP-felvonulást

A román LMBTQP-propagandisták Nagyváradot szemelték ki helyszínül az augusztusban megtartandó deviáns hétnek. Felvonulásuk azonban nem lesz, erről a helyi egyházak gondoskodtak. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

 A városban működő vallások képviselői augusztus minden napján Nagyváradon minden látható helyen mozgósítottak és szerveztek közéleti tevékenységet.

A helyi egyházak felekezettől függetlenül több mint 50 vallási, oktatási, kulturális-lelki vagy szabadidős tevékenység lebonyolítására kértek engedélyt a város minden területén, nem csak egy napra, hanem egész augusztusra, ezzel elzárva az összes szóba jöhető helyről az LMBTQP-vonaglást. 

A rendezvények szervezői között szerepel a Nagyváradi Ortodox Nők Egyesülete, az Ortodox Keresztény Diákok Egyesülete, a Speranța Pünkösdi Egyház, a Görögkatolikus Püspökség, az Emanuel Baptista Egyház, a Regionális Pünkösdi Közösség és még sokan mások.

Az eseményre azután került sor, hogy a nagyváradi keresztény egyházak hét vezetője közös levelet írt alá, amelyben cselekvésre buzdítja a bihariakat az “igazság megvallására”. 

“Mert nem szolgálhatunk két úrnak! Senki sem mentesül a gyermekeink, fiataljaink és őseink jövőjéért való felelősség alól”

– írták a levélben.

(R3Media.ro nyomán Szent Korona Rádió) 

A törvények betartása nem olyan fontos, mint az LMBTQP-személyek többletjogai az EU szerint