Kétnyelvű utcanévtáblákat helyeztek ki Lemhényben

Nemrég minden utca nevet kapott és már ki is helyezték a kétnyelvű utcatáblákat Lemhényben, mindemellett pedig a vasúti átjárót is felújították. Már csak az lenne a kérdés, hogy meddig hagyják majd a románok a kétnyelvű táblákat?

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az utcanevek bekerültek az utcanévjegyzékbe, és ennek megfelelően az utcanévtáblákat is elkészíttették, majd ki is helyezték azokat a településen – osztotta meg lapunkkal Jénáki Csongor, Lemhény polgármestere.

“Immár minden utca nevet kapott, a táblákat ki is helyeztük. Akad néhány hiba, ezek kijavítása azonban folyamatban van. Mostantól, annak, aki személyazonossági igazolványt cserél, végre az utcanév is rákerül az új kártyájára”

– fejtette ki a településvezető.

A PNDL2 országos fejlesztési program keretében nyertes projekt részeként a 2B jelzésű községi úton lévő vasúti átjárót felújították.

“Hamarosan érkeznek a gázszolgáltató szakemberei, hogy az útkereszteződés és a vasút közötti szakaszon elhaladó gázvezetéket védőcsőbe helyezzék. Miután ez megtörtént, azt az útszakaszt is leaszfaltozzák”

– sorolta az elöljáró.

“Az Almás-rét felé vezető úton lévő hidak közül az alsót korábban felújították, és már a másodiknál is munkához láttak. A híd elkészülte után folytatják a felsőlemhényi út aszfaltozását, egészen a tavaly felújított, mintegy 700 méter hosszú senki útjáig”

– sorolta. A kérdésre, hogy mindez mikor készül el, azt válaszolta: “a kivitelező azt ígérte, hogy idén befejeznek mindent.”

Lefestették a kétnyelvű útjelző táblák magyar nyelvű feliratait egy erdélyi településen

“Erdély mindörökre román föld” – Idén is provokálni fognak Tusványoson a magyarellenes románok

(Székelyhon.ro nyomán Szent Korona Rádió)