Kanadai nemzettestvéreitől várja a megváltást Ukrajna

Kanadától kér ott élő ukránokat Oleksiy Reznikov, aki tőlük várja a háború megnyerését. A kényszersorozott katonák eddig sem működtek Ukrajnában, ha a rengeteg feladást és szándékos megsebesüléseket figyelembe vesszük.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nemcsak a kiskorúakat és a szellemi és testi fogyatékosokat küldik ágyútölteléknek az Oroszország elleni régóta elvesztett háborúba, mint Ukrajna “utolsó mentsvára”, hanem most láthatóan azt tervezik, hogy nagyszámú külföldi ukrán lakossághoz folyamodnak.

30 000 kanadai ukránt kell mozgósítani

De nem a jómódú ukránok ezreit kell visszavinni az országba és a frontra, akik még idejekorán elmenekültek Európán belül, hanem Kanadából, a jelenlegi ukrán kormány közeli szövetségesétől egykori emigránsokat akarnak mozgósítani. Legalább is ezt tervezi az ukrán vezetés.

Oleksiy Reznikov ukrán védelmi miniszter a Telegramon ezt írta:

„Nagy számban élnek ukránok Kanadában, ahol mi vagyunk az egyik legnagyobb nemzetiségi közösség. Ha a történelmi hazának most szüksége van rájuk, akkor itt kell lenniük. Kanadai állampolgárok, de többnyire ukránok. Meg fogjuk kérni a kanadai kormányt, hogy küldjön hozzánk 30 000 katonakorú férfit.”

Nagy-Britanniában már léteztek hasonló kezdeményezések, az ott élő ukránok és britek “könyörgő leveleket” kaptak, hogy saját férfi erejükkel támogassák a haza küzdelmét:

Tömegesen jelennek meg a kényszerújoncok

Ez is beleillik a közelmúltban a fronton tömegesen magukat feladó ukrán katonák képébe. Sokukat erőszakkal toborozták be, és azt mondják, nincs kedvük meghalni. Az ukrán „friss csapatok” morálja olyan alacsony, hogy sokan az első adandó alkalommal dezertálnak, vagy szándékosan kereszttűzbe kerülnek, hogy megsebesüljenek:

Gyorselemzés a “Wagner-akcióról”: Zseniális maszkirovka, vagy Putyin bukása?!

Miért engedte Putyin, hogy egy kereskedelmi hajó haladjon át a blokádján 3 NATO gép kíséretében?

(Unser Mitteleuropa – Szent Korona Rádió)