Közösen tiltakoztak a keresztények és a muszlimok az LMBTQP-propaganda iskolába vitele ellen Kanadában

Nem ez az első alkalom, hogy különböző vallásúak gyűlnek össze, hogy tiltakozzanak az LMBTQP-propagandát tanító tanterv ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az iskolatanácsi viták szerves részévé vált a vita a genderidológia megjelenése miatt a tananyagban, és ez már nem csak az Egyesült Államokban, hanem Kanadában is megfigyelhető – írja a Fox News a The Toronto Starra hivatkozva.

Kanadában ráadásul a hidzsábot viselő szülők együtt tiltakoznak a pólójukon bibliai idézeteket hordó szülőkkel.

“Amikor 22 évvel ezelőtt idejöttem, a keresztények voltak többségben, én pedig muszlim voltam”

– mondta Aziz Wadya, egy egyiptomi bevándorló, az LMBTQP ideológiai terjeszkedését bíráló muszlimok egyike a lapnak. Wadya kiemelte:

“Akkor nem erőltették ránk, hogy a gyerekemet kereszténységre tanítsák. Tiszteletben tartották az identitásomat, még akkor is, ha ők voltak többségben. Most a lakosság kevesebb mint egy százaléka erőlteti a napirendjét mindannyiunkra”

– tette hozzá.

A szülők már többször szerveztek tiltakozást, június 17-én Calgary belvárosában azonban ellentüntetőkkel találkoztak, akik szivárványos és a transz-közösséget jelképező zászlókkal készültek és arra szólították fel a szülőket, “hagyják békén a queer gyerekeket”.

Az Egyesült Államokban kibontakozott vitákhoz hasonlóan a tiltakozások mögött az áll, hogy egyre több szülő aggódik amiatt, hogy az iskolák túlságosan is összpontosítanak a LMBTQP-témákra, szexuális tartalmú oktatást tartanak, és LMBTQP témájú rendezvényeket, például drag queen mesedélutánt.

“Annyira örülök, hogy össze tudunk fogni ebben a kérdésben”

– mondta az egyik keresztény szülő, Joe Schellenberg utalva arra, hogy csoportjuk együttműködik a muszlim szülőkkel.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megszólalt az ügyben, és a jobboldalt hibáztatta, amely szerinte félretájékoztatja a szülőket arról, hogy valójában mi folyik az iskolákban. A legtöbb iskolában azonban a szülőknek nem engedélyezték, hogy gyerekük felmentést kapjon a LMBTQP-oktatás alól, z egyik muszlim szülő ezért úgy döntött, hogy inkább magántanulók lesznek a gyerekei. És az is kiderült, hogy több diák inkább ellóg az iskolából, hogy elkerülje a kötelező tanórákat és Pride-rendezvényeket. Emiatt azonban egy tanár kritizálta őket, mondván, nekik is meg kell adniuk a tiszteletet másoknak, ahogy ők is elvárják a tiszteletet és elfogadást másoktól.

Muszlimok egy csoportja júniusban, a Pride-hónap idején Justin Trudeau kanadai miniszterelnök hivatala előtt is összegyűlt, hogy tiltakozzon az LMBTQP-indoktrináció és a kanadai zászlók szivárványos “Pride” zászlókra cserélése ellen a kormányzati épületeken. Egy, a Twitteren közzétett videón hallható, ahogy a tüntetők azt skandálják, hogy “hagyják békén a gyerekeinket”, és hogy “a zászlónak mennie kell”, miközben az épület oldalán lévő Pride zászlóra mutattak.

Az egyik tüntető azt mondja, hogy a kanadai miniszterelnök hivatalán a kanadai zászlónak kellene lennie.

Katolikus tiltakozókat támadtak meg LMBTQP-aktivisták

A HVIM nem csak ígérget! Megkezdték az LMBTQP-lobbi feltárását

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)