Halálba éheztette magát a vegán influenszer?

A hús, vagy akár bárminemű állati eledel elhagyásának számos tradicionális alapja, vallási gyökere is van. A modern veganizmus azonban a legtöbb esetben felér az önkínzással, a saját élet veszélyeztetésével. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A 40 éves influenszer nyers vegán étrendet követett.

Váratlanul elhunyt az orosz származású Zhanna Samsonova influenszer. Az elmúlt öt évet Délkelet-Ázsiában töltötte, és nyers vegán étrendet követett: kizárólag gyümölcsöket, napraforgómag-csírát, gyümölcsturmixokat és gyümölcsleveket fogyasztott. A barátai szerint az elmúlt néhány hónapban még inkább egyoldalúvá vált a táplálkozása.

A 40 éves nő Zhanna D’Art néven volt fent az Instagramon, ahol rendszeresen osztott meg vegán ételeket és módszereket az elkészítésükre.

Halálának okát hivatalosan még nem tették közzé, azonban az édesanyja, Vera Samsonova szerint egy koleraszerű fertőzés támadta meg a szervezetét, amit felerősített, hogy a vegán étrend miatt kimerült a szervezete. Vera nem támogatta a lánya étrendjét, és azt akarta, hogy utazzon haza hozzájuk, és járjon el kezelésekre. Egy barátja megerősítette, hogy az elmúlt hónapokban nagyon kimerültnek tűnt, és egy szomszédja is aggódva figyelte az állapotát:

Egy emelettel felette laktam, és minden nap attól féltem, hogy az élettelen testét találom meg reggel. Meggyőztem, hogy kérjen segítséget, de nem sikerült neki

– mesélte a szomszéd.

Zhanna egy évtizeden át tartotta a vegán étrendet, és míg az elején egy-egy alkalommal megengedett magának egy kis halat és tejterméket, az évek folyamán egyre szigorúbb határokat szabott magának a vegánságban. Az egyik barátja szerint azzal ellentétben, amit az influenszer színes Instagram-oldala sugallt, az elmúlt években csak a durián nevű – sokak szerint rémesen büdös, de jó ízű – gyümölcsöt volt hajlandó elfogyasztani.

Megjelentek Magyarországon is az elmeháborodott vegánok, akik a tehenek megerőszakolása ellen küzdenek

Napi jó hír: a kutyának sem kell a “vegán” műhús

(RTL nyomán Szent Korona Rádió)