Az amerikaiak főbuzija, most a Magyar Nemzet cikkének címét akarja átíratni

Amerika, a szabadság földje (Land of free – a szerk.), mégis folyamatosan olyan érzésünk van vele kapcsolatban, mintha imperialista törekvéseiket próbálnák meg kiélni a világ többi része felett. “The West and the rest…” Csodás kilátások. Már annyira elvetemültek, hogy a hazai újságírásba is beleszólnak, ezúttal a Magyar Nemzet hasábjain kifogásoltak egy nekik nem tetsző kifejezést. Persze csak miután döntést hoztak a Magyarországról beutazókkal kapcsolatban, aminek nyilvánvaló politikai hozadéka is van. Ok és okozat. Nem értem miért kell ezen csodálkozni. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

„A magyar állampolgárokat érintő amerikai utazási korlátozásról szóló cikkünkre reagáló levelet kaptunk az este David Pressman birodalmából, a budapesti amerikai nagykövetségről”

– olvasható a Magyar Nemzet cikkében, melyből kiderült: az amerikaiak azt kifogásolták, hogy a lap a címben a „vízumszankciók” kifejezést használja.

Pressmanék szerint a vízumszankció pontatlan kifejezés a kedden bejelentettek leírására, ugyanis az amerikai bevándorlási törvény ezt másra használja. A lap írásából arra is fény derült, hogy az amerikaiak szerint a „változás a vízummentességi program jogosultságában” helyesebb megfogalmazás lenne.

“Szuper, igazán dicsérendő, ha diplomatákban biztos kezű szerkesztő bújik meg!”

– írja a Magyar Nemzet szerzője, majd – a címadás védelmében – hangsúlyozza:

„a szankció büntetőintézkedést jelent. A magyarokat most megbüntetik”.

Az amerikaiak által sokat ajnározott sajtószabadság kapcsán a cikkíró azt kérdezi:

“Mégis, mi köze van egy külképviseletnek ahhoz, hogy mi szerepel egy napilap címében?”

Kollégánk az egér mozgatásával könnyen át tudná írni a címben kifogásolt kifejezést. De nem teszi. A szerkesztőség nem veszi továbbá igénybe a követségi levél végén már-már krakéler módon felajánlott segítséget, ha esetleg lennének még további pontok is, amelyek tisztázásában segíthetnének nekünk a Szabadság téri tényellenőrök. Visszautasítjuk ezt – természetesen mi is »tiszteletteljesen«” – olvasható a cikkben.

Szaúd Arábia végleg felhagy az USA -barátsággal?

Az USA sokkal brutálisabban pusztította Irakot, mint az oroszok Ukrajnát

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)