Vendégmunkások raboltak ki és vertek meg egy férfit Veszprémben

Július 21-én késő este, az Utcazene Fesztivál ideje alatt két férfi kiszúrta, hogy egy harmadik egy padon pihen Veszprém belvárosában, odamentek hozzá, a nyakából letépték a láncát, a ruházatából pedig ellopták a mobiltelefonját, valamint az igazolványtokját a benne lévő személyes iratokkal és bankkártyákkal együtt – számolt be róla a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A police.hu rendőrségi portálon megjelent közlemény szerint a 32 éves sértett magánál tartott egy gázspay-t és egy gázriasztó fegyvert, amit szintén eltulajdonítottak tőle. Az áldozat ezt követően felébredt, megpróbált védekezni, ám az egyik támadója a fegyverrel fejbe ütötte. A fejsérülést szenvedett sértettet a mentők kórháza szállították.

A police.hu-n olvasható tájékoztatás szerint a rendőrök alig nyolc perccel a rablást követően elfogták és előállították a két férfit, egy 39 éves veszprémi és egy 28 éves hajmáskéri lakost. ​Ellenük rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Ukrán vendégmunkások lehettek az elkövetők

Habár a rendőrségi közlemény nem írja, hogy a két támadó milyen nemzetiségű volt (csak azt, hogy az egyik jelenleg Veszprémben, a másik Hajmáskéren él), a Magyar Jelen több forrásból is úgy értesült, hogy ukrán vendégmunkások rabolták ki és verték meg a 32 éves sértettet. Sőt, úgy tudják, az egyik ukrán vendégmunkás az előállítását követően, a rendőrökkel szemben is agresszíven viselkedett. Keresték a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ám az elkövetők nemzetiségére irányuló kérdésünkre érdemi választ nem adtak, csupán a police.hu-ra felkerült közlemény linkjét küldték el e-mailben.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: police.hu

“Lehet menni csecsenekkel keménykedni” – tette helyre az ukrán cigányokat Kerepes polgármestere

Állítsa meg a kormány az ukrán erőszakot és gazdasági bevándorlást! – A MÖM közleménye

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)