Megvizsgálja a pedofilokat foglalkoztatható iskolákat a lengyel kormány

A lengyel oktatási miniszter komolyan felvette a harcot az LMBTQP-lobbival? Ezúttal olyan iskolák ellen indít vizsgálatok, amelyek nyíltan propagálják az aberráltságot, és még az is előfordulhat, hogy a tanáraik között pedofilok lehetnek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az “LMBTQP-barát iskolák” ellen küzd ezúttal a lengyel konzervatív kormány. A Growspace lengyel szervezet 2018 óta évről-évre összeállítja azon középfokú oktatási intézmények rangsorát, amelyek az LMBTQP-diákokkal és általában a deviánsokkal szemben a legelfogadóbbak. A kutatásban minden évben több mint 15 ezer középiskolás vesz részt, és több mint kétezer iskolát rangsorolnak.

A lengyel kormány 2018 óta idén először reagált a rangsorra. A lengyel gyermekjogi ombudsman, Mikołaj Pawlak az “Europa Christi” mozgalom által a wigryi kolostorban szervezett “Egyház-oktatás-nevelés” konferencián jelentette be az ellenőrzéseket.

“Biztosíthatom a miniszter urat és a hölgyeket és urakat, hogy a rangsor első 10-20 helyezettjével kezdem az ellenőrzést”

– jelentette ki a konferencia résztvevőihez és a teremben jelenlévő Przemysław Czarnek oktatási miniszterhez fordulva.

A Gazeta Polska konzervatív napilapnak adott interjújában az ombudsman azt mondta:

“Sajnos sok esetben kiderül, hogy az igazgatók vagy más intézmények nem ellenőrzik alkalmazottaikat a pedofilok nyilvántartásában. Meg kell védenünk a gyerekeket a bűnözőktől, és az ilyen ellenőrzés az egyik fontos eszköz, amelyet használni kell. Az is érdekes, hogy gyakran éppen ezekben az alapítványokban, a magukat szabadelvűnek és a legtoleránsabbnak tartó intézményekben fordulnak elő szabálytalanságok.”

Nem ez az első alkalom, hogy a lengyel gyermekjogi ombudsman felhívja a figyelmet az LMBTQP-lobbi veszélyeire. 2020-ban a TVN24-nek adott interjújában Pawlak azt mondta, hogy a szexuális oktatást végzők ellen harcol, akik “megragadják a gyerekeket és gyógyszerekkel tömik őket, hogy megváltoztassák a nemüket”.

Az LMBTQP-lobbinak természetesen nem tetszik a lengyel kormány gyermekek védelmében tett döntése, ezért brüsszeli székhelyű Forbidden Colours LMBTQP-jogokért küzdő civil szervezet online petíciót indított, amelyet – amennyiben összegyűlik a tízezer aláírás – aztán eljuttatnak az Európai Gyerekjogi Ombudsmanok Hálózatához.

Ilyenkor “fontos” számukra a vallás – LMBTQP ökumenikus provokáció Lengyelországban

Összeállították az LMBTQP-barát iskolák rangsorát Lengyelországban

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)