Összeállították az LMBTQP-barát iskolák rangsorát Lengyelországban

Immáron ötödik alkalommal publikálták Lengyelországban azt a rangsort, ahol az LMBTQP-barát közoktatási intézményeket tartják számon. Az összeállításból kiderült, hogy a nagyvárosokban található a legtöbb “befogadó” intézmény, míg vidéken egyre csökken ezek száma.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az elkészült rangsorból kiderült, hogy Lengyelország melyik közoktatási intézménye a leginkább LMBTQP-barát, “befogadó, sokszínű intézmény”. Lengyelországban civil szervezetek aktivistái – a szülőkkel és az önkormányzatok képviselőivel együtt – immár ötödik alkalommal hirdették ki az LMBTQP-barát iskolák rangsorának eredményeit.

A végső rangsor felállítása egy húsz tételből álló kérdéssor eredményéből született meg, amelyet az adott iskolába jelentkezők töltöttek ki. A kérdések érintették a diszkrimináció és a helyi LMBTQP-közösségek helyzetét egyaránt.

A felmérés eredménye arra mutatott rá, hogy a leginkább “befogadó” iskolák a lengyel nagyvárosokban találhatók.

Az első helyen a gdanski Collegium Gedanense végzett, ezt az intézményt a varsói, olsztyni, poznani, lódzi iskolák követik. Az első tíz iskola közé mindössze egy olyan intézmény került, amely egy húszezer alatti lakosú településen működik. A program koordinátora, Dominik Kuc közölte, az iskolák egyre inkább elfogadóbbak Lengyelországban, a felmérések azt mutatták, hogy egy adott iskola kiválasztásában nemcsak annak oktatási színvonala, hanem a helyi környezet, a nyitottság, valamint az elfogadó légkör megléte is fontos szempont.

Az LMBTQP támogató Coldplay zenekar koncertje ellen szólalt fel egy maláj politikus

Emelkedik a HIV fertőzöttek száma Lengyelországban az ukrán menekültek miatt

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)